Novitet u Uber ponudi – luksuzne jahte

Nakon što je unela disruptivne promene u poslovanje i rad taksija, kompanija Uber je spremna da uzdrma još jednu industriju...

Za nekoliko nedelja, moći ćete da iznajmite luksuznu jahtu koristeći Uber aplikaciju. Upravo na vreme za vrhunac letnje sezone u Evropi, kompanija za deljenje vožnje najavila je širenje svoje ponude Uber Boat, uključujući korišćenje Uber Yacht u mediteranskom raju Ibice. U španskoj turističkoj destinaciji, korisnici Ubera mogu rezervisati privatnu jahtu za do osam osoba za ceo dan putem aplikacije. „U Uberu želimo da našim korisnicima pružimo priliku da idu bilo gde, gde god da putuju“, rekla je Anabel Dijaz, potpredsednica kompanije za mobilnost EMEA. „Ovog leta dodajemo seriju morskih iskustava vrednih spiska želja u Uber aplikaciju na nekim od najvrelijih destinacija u Evropi, pomažući turistima da maksimalno iskoriste svoj put na otvorenom moru.“

Luksuzna jahta Sunseeker dužine 21,7 metara polaziće svakodnevno iz marine u gradu Ibiza u 12 sati, nudeći svojim putnicima jedinstveno iskustvo plovidbe oko belog ostrva. Uber Yacht usluga će biti dostupna za predrezervaciju od 26. jula i biće dostupna u avgustu. Može se rezervisati direktno u aplikaciji za samo 1.600 evra (1.723 dolara) i dolazi sa privatnim skiperom, luksuznim paketom hrane i pića, Uber poklon kesama i prevozom od vrata do vrata u Uber Black kombiju. Iskustvo predstavlja izvanrednu vrednost za novac, s obzirom na to da košta malo više od 200 dolara po osobi. Međutim, pojedinačne karte se ne mogu rezervisati, već se cela jahta Sunseeker mora rezervisati za osmočasovni izlet.

Uberova odluka da uđe na tržište morskih iskustava izazvala je kontroverzu. Držeći se svog disruptivnog poslovnog modela, Uber je cene svoje usluge jahti postavio tako da je tradicionalni igrači u industriji teško mogu nadmašiti. Prema izveštaju La Voz De Ibiza, jahta Sunseeker Predator 72, koja je gotovo identična onoj koju nudi Uber, dostupna je za iznajmljivanje u visokoj sezoni za oko 6500 evra (~7000 dolara), što je gotovo četiri puta više od ponude Ubera. Pored toga, cena obično ne uključuje gorivo, koje može koštati dodatnih 650 dolara. Lokalne kompanije za iznajmljivanje jahti veruju da je to legalno, ali nepravedno prema njima, i plaše se da bi Uberov dolazak mogao uništiti njihov posao.

Pored iskustva sa jahtom, Uber je takođe lansirao „prvu uslugu vodenog transporta te vrste“ u Veneciji. Korisnici mogu na zahtev rezervisati „Limo Boat“ za istraživanje venecijanske lagune. Brod može primiti do šest osoba i koštaće 120 evra (~130 dolara po vožnji). Za one koji posete Francusku tokom Letnjih olimpijskih igara, kompanija je uvela Uber Cruise. Usluga će uključivati besplatne jednosatne ture po Gradu svetlosti na potpuno električnim brodovima i biće dostupna od 12. jula do 3. avgusta.

Luxury Experience