Novi ultra elegantni Oceanco projekat

Oceanco ultra elegantni Project Bravo, ima nove upotrebe prostora zarad stvaranja luksuznog smeštaja…

Sve veći broj superjahti se u poslednje vreme pravi sa hibridnim sistemima propulzije, ali ova Oceanco jahta, Project Bravo, po svemu sudeći želi da obara rekorde. Lansirana prošle nedelje, ova jahta pravljena po meri je prvi Oceanco model da ima novi LIFE dizajn, koji nije fokusiran samo na progresivnu nautičku arhitekturu, već i na pametnu upotrebu konfiguracije sa hibridnim motorom.

“LIFE dizajn upotreba napredne hibridne propulzije, koja sadrži značajan kapacitet baterija, kombinovana je sa jednospratnom sobom za motor, što je dozvolilo novu upotrebu prostora zarad kreiranja vrhunskog luksuznog smeštaja”, kaže Džejms Roj, dodajući da ovi dizajnerski principi proizvode harmonični balans između težine, moći, tehničkih prostora i enterijera ove jahte.

Oceanco je i ranije kreirao neke od najimpresivnijih jahti sveta pravljenih po meri, uključujući skorašnje lansiranu jahtu Dar, Black Pearl i Jubilee. Alfa Nero jahta iz 2007.godine, bila je jedna od najboljih jahti svog vremena.

Venecijanski Nuvolari Lenard, dizajneri Alfa Nero i brojnih drugih vodećih jahti, dobili su izazov da dodatno pomere granicu sa Project Bravo, kako bi kreirali još jedan revolucionarni dizajn. “Naš pristup sa Bravo projektom bio je održavanje elegantnog profila, bez žrtvovanja enterijernog prostora”, kaže Den Lenard.

Treći član bravo dizajnerskog tima bio je britanski Reymond Langton Design, koji je dobio zadatak da kreira enterijer koji savršeno prati eksterijer. Paskal Rejmond rekla je da je njen studio radio sa umetnicima i zanatlijama na umetničkim delima, tkaninama i komadima nameštaja kreiranim za ovu jahtu, proizvodeći toplo, gostoljubivo okruženje.

Oceanco brend nije otkrio mnogo detalja o enterijeru jahte, poput broja kabina ili konfiguraciej njenog rasporeda. Ipak, ono što svakako znamo je činjenica da Bravo može biti trendseter, gledana spolja ili iznutra.