Novi koncept jahte koji pomera granice mogućeg

Sa svojim australijskim dizajnerskim elementima, ova superjahta se može neprimetno kretati između civilizovanih i polarnih delova našeg sveta…

Dizajner superjahti, Sem Sorđiovani, iskoristio je termin Frontier, kako bi prigodno imenovao svoj novi koncept ekspedicijske jahte, koja poseduje dušu pravog istraživača. Za razliku od brojnih modernih modela, koji izgledaju snažno, ali su više nalik papirnom tigru, Frontier model dobio je revidirani ledolomački pramac, koji joj daje priliku da istraži Arktik ili Antarktik sa stilom i sasvim bezbedno.

Sorđovani je svom Frontier modelu dao bele gornje palube, dok je eksterijer poprimio zagasite tirkizne tonove. Pored toga, ova jahta ima i unikatnu platformu koja igra ulogu heliodroma, koja je modularna i sasvim pogodna za upotrebu. Garaža ove jahte može primiti dva tendera uz brojne igračke za vodu.

Osim za istraživanje polarnih regija, Frontier jahta dizajnirana je za rekreaciju i uživanje u svim drugim delovima sveta. Ona je dobila bar na otvorenom i đakuzi na opservacionoj palubi, uz bazen koji se nalazi na vlasničkoj palubi, zajedno sa dvospratnim beach klubom sa spa odeljkom.

Inače, za dizajn ove jahte, Sorđiovani je inspiraciju pronašao u svojoj rodnoj Australiji kada je birao materijale za enterijer. Tim se odlučio za prirodne i održive materijale, uključujući brzo-rastuće drvo, lokalni kamen, koru drveta i ljuske od jajeta.

Frontier jahta nudi dovoljno mesta za 12 osoba u šest duplih kabina, nudeći dodatni prostor za 34 člana posade. Njen enterijer takođe sadrži bioskop, trpezariju za dvadeset osoba i mnoge druge detalje.

Iako je za sada samo u fazi koncepta, Sorđiovani se nada da će brzo pronaći brodogradilište koje je zainteresovano za njenu konstrukciju, te da će ona uspeti da zagospodari pučinom tokom naredne decenije.