Nova jahta Columbus Atlantique 65 postaje instant klasik

Više slika

Više slika

Columbus Yachts, brend Palumbo Superyachts, predstavlja novu jahtu Atlantique serije: brod dužine 65 metara sa harmoničnim linijama i bogatim inovativnim sadržajem.

Serija Atlantique je dostupna u četiri verzije dužine 37m, 43m, 47m i 55m, a trenutno su u proizvodnji modeli dužine 43 metra i 47 metara.

"Ovih 65 metara je prirodna evolucija serije koja nam donosi mnogo zadovoljstva", komentariše Đuzepe Palumbo, osnivač i generalni direktor Palumbo Superyachts. "Spoljašnji dizajn je još detaljniji i zavodljiviji, sa strukturom paluba koja je majstorski uravnotežena i lagana, navodeći naše oko da pomisli da su ovi delovi u vazduhu. Enriko Lumini i čitav tim Hot Lab studija su postavili još jedan neverovatan prekretni trenutak u istoriji brodogradilišta Columbus."

"Osnovna ideja je bila stvaranje volumena koji karakteriše velika linearost i stilska doslednost, bez suvišnosti, bez preterivanja: elegantna i čista linija gotovo kao da je izvedena iz jedrilice ili sportskog automobila iz pedesetih. Nema kompromisa sa stilskim dodacima, već samo čistoća, jasnoća, suština", komentariše Enriko Lumini iz Hot Lab. "Iz ove osnovne ideje je nastala jahta sa inovativnim i neočekivanim izgledom, koja u svojoj izuzetnoj čistoći pronalazi svoju najsnažniju izražajnu snagu i istovremeno se pokazuje u celoj svojoj eleganciji sa stilom koji izgleda kao da je uvek bio pred našim očima."

Columbus Atlantique 65 predstavlja konstantnu pažnju usmerenu ka inkrementalnoj inovaciji, nikada radikalnoj, što i postiže: tako se rađa instant klasika.

Spoljne volumetrije uvek karakterišu savršeno dosledne, čiste linije koje se protežu od krme do pramca bez prekida, stvarajući glatke, uglađene, stroge površine. Velika pažnja je posvećena proporcijama, kako bi puni i prazni delovi uvek bili savršeno izbalansirani sa svakog ugla.

Luxury Experience