Najnovija luksuzna jahta Nuvolari Lenard spremna za sajam jahti u Monaku

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mengi Yay Yachts (@mengiyay)

Renomirani venecijanski dizajnerski studio Nuvolari Lenard ponovo je postavio nova merila u svetu luksuznih jahti.

Dovodeći svoje veliko iskustvo i stručnost u prvi plan, studio je predstavio seriju pažljivo izrađenih superjahti, u rasponu od 47 metara NL S1 do Nuvolari Lenard Plus modela, koji se protežu od 52 do 65 metara. Prvi od ovih dizajna, 47-metarska superjahta S1, privodi se završetku u brodogradilištu Mengi Yay u Turskoj i trebalo bi da svoj veliki debi ima na Sajmu jahti u Monaku u septembru.

NL S1 – Serenissima je zapanjujuća fuzija čelika i aluminijuma, dizajnirana za stručne nautičare koji žele da istraže svetske okeane sa stilom i udobnošću. Rezultat je jahta koja nudi luksuz i svestranost, ali u kompaktnijoj veličini pogodnoj za Mediteran.

Pomorski arhitekta Karlo Nuvolari, suosnivač kompanije Nuvolari Lenard, ističe jedinstvene prednosti S1. „S1 otvara više destinacija zahvaljujući svom dometu od 4.000 milja, istovremeno pružajući pristup većem broju krstarenja zbog svoje kompaktne veličine. Međutim, to postiže bez kompromisa. Oslanjajući se na preko tri decenije stručnosti, u S1 smo ugradili karakteristike naših većih superjahti. Ona nudi velike palube, prolaze na bočnim palubama tipične za mnogo veće jahte i istaknute karakteristike kao što su apartman za vlasnike i prostrana paluba za sunčanje.”

Vlasnička paluba S1 je posebno vredna pažnje budući da poseduje apartman okrenut prema krmi koji ima koristi od povišene tačke gledišta, pružajući pogled koji oduzima dah. Apartman uključuje prostrano kupatilo sa velikim prozorima koji poboljšavaju osećaj prostora i svetlosti. Glavna kabina izlazi na gornju krmenu palubu, koja nudi privatnu terasu koja se može zakloniti od vremenskih nepogoda, zahvaljujući kliznim staklenim panelima. Ovo svestrano područje funkcioniše kao zimska bašta, pružajući život u zatvorenom i na otvorenom tokom cele sezone.

Gosti na superjahti S1 su podjednako dobro opremljeni, sa četiri duple kabine sa sopstvenim kupatilom na donjoj palubi. Dve od ovih kabina se mogu kombinovati da bi se stvorio izuzetan VIP apartman, zahvaljujući pokretnoj pregradi. Jahta takođe ima lift, redak luksuz za jahte ove veličine, što je čini pristupačnom za goste svih uzrasta.

Društveni prostori na S1 su dizajnirani i za opuštanje i za zabavu. Privatni prednji salon na glavnoj palubi uključuje otvoreni balkon sa pogledom na more, koji služi kao salon za različite aktivnosti, uključujući bioskop ili muziku. Veliki zastakljeni vinski podrum čuva flaše u kontrolisanom okruženju, dodajući luksuznu notu jahti. Područja palube S1 su jednako impresivna. Klub na plaži i prostrani kokpit, potpuno prekriven suncem, pružaju savršeno igralište za aktivnosti vezane za more. Kokpit, opremljen preklopnim bedemom i dizalicom na uvlačenje koja može da podigne 2,6 tona, može da primi veliki tender ili čak automobil, dok i dalje nudi dovoljno prostora za sofu i šank. To ga čini idealnim za organizovanje zabava ili uživanje u intimnom porodičnom vremenu.

Jedna od istaknutih karakteristika superjahte S1 je paluba za sunčanje, jedna od najvećih u svojoj kategoriji. Paluba za sunčanje nudi tri različite oblasti: krmeni deo za sunčanje, centralni dnevni boravak sa mini bazenom i pogledom na pramac i trpezariju. Ova paluba, na kojoj će gosti verovatno provoditi dosta vremena, takođe ima nezavisno stepenište za posadu kako bi se osigurala kvalitetna usluga i privatnost – karakteristika koja često nedostaje na jahtama ove veličine.

Dizajn i konstrukcija S1 odražavaju posvećenost izuzetnosti. Dan Lenard, dizajner i suosnivač studija, objašnjava: „Njene linije odražavaju određenu muževnost, sa snažnim, visokim pramcem i prepoznatljivom krmom koju karakterišu platforma transformatora i prostor za sportove na vodi. Međutim, ona takođe ima graciozne, ženstvene dodire, od njenog uglađenog i elegantnog profila do njenog spokojnog dizajna enterijera. Drveni i bronzani akcenti, u kombinaciji sa obilnom prirodnom svetlošću iz prostranih prozora, stvaraju luksuzan, ali nenametljiv ambijent.”

Inženjering i sistemi jahte su dizajnirani za dugotrajna krstarenja, sa mašinskom prostorijom kojoj se može pristupiti iz odgovarajuće kontrolne sobe, dovoljno prostora za skladištenje i tehnički odeljci koji su laki za pristup, čine je ostvarenjem snova.

Luxury Experience