Moon Goddess - brod koji će odgovoriti na vaše potrebe za brzinom

Za većinu vlasnika jahti, ideja tendera predstavljena je u formi gumenog čamca koji kaska sa zadnje strane…

Kada je meksički milijarder, Karlos Peralta, tražio tender za svoju novu Princess Mariana jahtu koju potpisuje Royal Denship, on je poželeo nešto sasvim drugačije. Zapravo, on je od njih zatražio brod sa 7.400 konjskih snaga i maksimalnom brzinom od 50 milja na sat. Nazvan Moon Goddess, ovaj brod je dizajniran kao bi mogao da ga prevozi od Kana do Korzike tokom leta, odnosno Majamija do Biminija tokom zime, gde bi njegova glavna jahta bila usidrena.

Kada je Peralta, osnivač meksičkog telekomunikacionog giganta Groupo Iusacell SA, odlučio da napravi pauzu od nautike 2010.godine, on je oba svoja broda stavio na prodaju. Nakon što je Princess Mariana pronašla svog novog vlasnika 2011.godine, sa cenom od 98 miliona dolara, Peralta je zadržao Moon Goddess iza svog impresivnog imanja u Majamiju.

Inicijalno, on je Moon Goddess želeo da proda po ceni od 9 miliona dolara, ali je pre 5 godina spustio cifru na 6.15 miliona. Sada, njegov veličanstveni tender ponovo dolazi na tržište, sa cenom od samo dva miliona dolara, koja se može nazvati pravom sitnicom, posebno ako uzmemo u obzir nove palube od tikovine, novu boju i restauraciju motora i generatora.

Moon Goddess brod dizajnirao je Espen Oino, pa je on dobio unikatni dizajn trupa. Oino se priseća projekta sa velikom ljubavlju, jer je to bio jedan od prvih tog tipa na kom je radio: “Obožavao sam činjenicu da mogu dizajnirati tako brzi, neobični tender. Vlasnik mi je dao potpunu slobodu”.

Ovaj brod dužine 114 stopa  zaista se izdvaja od svih drugih svoje vrste uz pomoć svoje superstrukture, podeljenog vetrobranskog stakla i drugih senzualnih detalja. Baš kao što i samo ime broda govori, njegov krov dobio je modularni element, koji se sa lakoćom otvara i ispunjava kabinu prirodnom svetlošću.

Kompanija Skagen, bazirana u Danskoj, konstruisala je ovaj brod, koristeći karbon i Kevlar, zbog čega je neverovatno izdrživ i lagan. Kako bi jahta dobila senzacionalne performanse, Oino je odabrao nemačke MTU 4000M90 turbo dizel motore koji pakuju 7.400 konjskih snaga. Svu tu snagu usmeravaju dva Hamilton vodena džeta, koja su uz pomoć karbonskih elemenata povezana sa motorima. Glavna tajna ovog broda jeste njegova zaustavna snaga, koja je nezaobilazni detalj uzimajući u obzir njegovu maksimalnu brzinu.

U enterijeru, raspored dizajna delo je cenjenog francuskog dizajnera, Fransoe Zuretija. On je Moon Goddess brodu podario ambijent predimenzioniranog broda za ekskurzije, sa otvoreno/zatvorenim salonom koji je okarakterisan tikovinom, velikim sofama za uživanje i prijatnom šemom boja.

Ispod palube, nalaze se tri prostrane kabine, uključujući master apartman pune širine. Tu je takođe i besprekorno opremljena kuhinja, trpezarija, dodatni salon i smeštaj za posadu od pet članova.