Moderna vizija savršeno luksuzne jahte

Kada se radi o konceptima superjahti, mnogi dizajneri će vam jasno staviti do znanja da je jedina granica sa kojom se suočavaju u radu njihova mašta…

To je definitivno jasno ako pogledamo najnoviji dizajn Tillberg Design of Sweeden najnoviji concept – Aegir 2.0. U pitanju je pametni naslednik verzije 1.0, trimarana koji pokreće vetar, koji samim tim ima najmanji mogući uticaj na svoje prirodno okruženje, u poređenju sa svim ostalim brodovima konstruisanim do danas.

Kombinujući dizajn svetske klase sa naprednom tehnologijom, novi koncept sadrži infiniti bazen pri krmi, zajedno sa đakuzi kadom, panoramskim staklenim zidovima i otvorenom platformom za uživanje u pogledu, sa barom. Pored toga, nova jahta sadrži teretanu i spa, dve tenderske garaže i smeštaj za 12 gostiju i 16 članova posade.

Kako objašnjava Danijel Nerhage, jedan od partnera slavnog studija, Aegir 2.0 je konceptualizovan kako bi ponudio “neprikosnoveni luksuz, sa najmanjim mogućim uticajem na prirodno okruženje”. Brod predstavlja vrhunsku hidroniku sa hibridnim sistemom propulzije koji kombinuje vetar i struju, a koji svoje baterije dopunjava ispod jedra.

Enterijer novog broda sadrži organske materijale i izobilje prirodne svetlosti, kombinovane sa suptilnom paletom boja. Simultano, eksterijer jahte predstavlja veličanstveno crno krilo i skandinavske, uglađene linije. Po svemu sudeći, termin održivi luksuz dobija sasvim drugačije značenje.