Moderna, luksuzna i blindirana - nova Mazu 82 jahta

Moramo priznati, da jahta koja deluje kao rekvizit nekog filma nije ništa neobično u današnje vreme…

Ipak, najnoviji projekat Mazu Yacths, turskog brodogradilišta, Mazu 82, zaista je muževan i predstavlja kombinaciju kruzera i superjahte. Sigurni smo da će ova jahta privući pažnju svake osobe koja uživa u provođenju vremena na otvorenom, dok će ih oduševiti svojim dodatnim pogodnostima, kao što je blindirana kućica na palubi.

Brod dužine 79 stopa, koji je konstruisan za anonimnog kupca, sadrži kompozitni eksterijer čiji dizajn potpisuje osnivač brodograidlišta, Halit Jukaj. Glavni ukras broda svakako je njegova velika kućica na palubi, koja je skoro u celosti napravljena od blindiranog stakla. Iza nje, nalazi se krmena paluba sa terasastim stepeništem koje vas vodi do platforme za plivanje, sa ugradnim nameštajem za sedenje. Ispred se nalazi prednja paluba sa višestrukim upotrebama, koja se može koristiti za sunčanje, obedovanje i kao bioskop na otvorenom.

U međuvremenu, raskošni enterijer jahte nastao je kao delo slavnog turskog dizajnera, Tanjua Ozelgina. Prozračna kućica na palubi koja odiše ambijentom savremenog lofta, sadrži ogromni klizni stakleni krov, sa stepeništem koje vas vodi prema šik enterijeru. Prostorije ispod palube su interesantno prostrane, sa tri kabine, uključujući master i VIP apartmane i twin kabinu. Dizajner je na savršeni način iskoristio sve benefite prirodne svetlosti, kreirajući velike trupne prozore, dok je za večernje časove kreirao bespoke sistem rasvete, uz jedinstvene komade nameštaja zagasitih boja, koji jednostavno odišu komfornom elegancijom.

“Prostor mora biti kompaktan i svetao koliko god da je to moguće, bez gubljenja iluzije osećaja “kao kod kuće” ili “u udobnom, raskošnom hotelu”. To je bio jedan od ključnih aspekata tokom faze dizajna jahte – kreiranje prostora koji odiše ultra udobnim ambijentom”, izjavio je dizajner.

Ipak, Mazu 82 jahta nije samo moderna i spremna za avanture. Ona u sebi skriva tri Volvo motora, koja joj daju impresivnu maksimalnu brzinu od 40 čvorova, uz brzinu krstarenja od 35 čvorova.