Mimer - izvanredna ekspediciona jahta dugačka 60 metara redefiniše luksuzno istraživanje

Grupa Viken udružila se sa AES Yacht i Hot Lab, prestižnim dizajnerskim kompanijama sa sedištem u Milanu, kako bi razvila izvanrednu jahtu pod nazivom Mimer.

Neverovatna ekspediciona jahta dužine 60 metara ima impresivan domet od 6.000 milja. Tillberg Design of Sweden (TDoS), odeljenje Viken grupe, vodilo je dizajn i razvoj projekta, dok je AES tim pažljivo pripremio tehničke specifikacije.

Privlačnost ekspedicione jahte Mimer leži u njenoj optimalnoj veličini, koja garantuje dovoljno prostora bez preterivanja. Izuzetan dizajn i funkcionalni atributi zadovoljavaju želje avanturističkih entuzijasta jahti, što je čini izuzetnim izborom za one koji žele da se upuste na izvanredna putovanja.

TDoS je pažljivo razmotrio svaki aspekt dizajna Mimer jahte koju karakterišu velike zastakljene površine koje pružaju gostima panoramski pogled od 360 stepeni iz salona. Pored toga, raspored je pažljivo osmišljen kako bi se optimizovala operativna efikasnost, uzimajući u obzir i funkcionalne potrebe posade. Ovo je mesto gde je stručnost Tillberg tima u industriji komercijalnih i brodova za krstarenje zablistala, jer razumeju izuzetnu važnost postizanja prave ravnoteže između forme, funkcije i besprekorne usluge za postizanje komercijalnog uspeha.

Prilikom kreiranja Mimer jahte, tim se nije oslanjao samo na svoje veliko iskustvo, već je tražio i mudrost ključnih stručnjaka, što uključuje saradnju sa dve kompanije za ekspediciju, kompanijom za upravljanje jahtama i oslanjanje na stručnost o pomorskoj arhitekturi kompanije Laurent Giles Superyacht Architecture.

Rezultat je jahta koja zadovoljava želje 12 gostiju, nudeći pet raskošnih apartmana za goste na glavnoj palubi, zajedno sa vlasničkim apartmanom koji oduzima dah i nalazi se na gornjoj palubi. Vlasnički apartman ima sopstvenu prednju terasu sa luksuznim spa bazenom. Jahta takođe pruža dovoljno smeštaja za posadu od 17 članova, sa dodatnim prostorom za člana osoblja koji služi vlasnika.

Štaviše, Mimer se može pohvaliti nizom zadivljujućih zona za zabavu kako u zatvorenom tako i na otvorenom, a uključuje i ogromnu palubu za sunčanje koja se nalazi na vrhu nadgradnje, koja koristi nadmorsku visinu jahte kako bi se obezbedila vrhunska paluba za posmatranje. Tri salona za goste, dve trpezarije, teretana i klub na plaži na krmi doprinose izuzetnoj privlačnosti jahte.

Istraživačkim mogućnostima Mimer jahte je posvećena posebna pažnja, nudeći vlasnicima niz opcija koje odgovaraju njihovim specifičnim potrebama. Jahta je dostupna sa robusnim dizajnom trupa koji joj omogućava da se kreće u izazovnim ledenim uslovima za one vlasnike koji imaju nameru da se upuste u ekstremne regione. Alternativno, za vlasnike koji ne planiraju da istražuju takve ekstreme, nudi se i konvencionalni trup, koji pruža isplativije rešenje.

Mimer nudi dve konfiguracije pogona za različite preferencije. Prva opcija se sastoji od pogona uparenih sa dizel-električnim generatorima, koji nude poboljšanu manevarsku sposobnost i efikasnost. Druga opcija uključuje konvencionalne motore i osovinske pogone, pružajući pouzdan i tradicionalan pogonski sistem. Pored toga, sprovode se stalne studije kako bi se istražila alternativna rešenja za pogon i snagu kako se oni dalje razvijaju.

Izvanredna jahta dostupna je u tri različite varijacije: World Traveller, Adventure Explorer i Air Explorer.

Konfiguracija World Traveller sadrži heliodrom na krmi i dodatni salon za goste koji se nalazi na nivou glavne palube. Jahta nudi dovoljno prostora za smeštaj raznovrsnog izbora igračaka, uključujući letelicu, dva ekspediciona RIBS-a, podmornicu, jet skije, amfibijsko vozilo i kolica za plažu.

Verzija Air Explorer zadržava iste impresivne karakteristike kao World Traveller, ali zamenjuje krmeni salon za goste sa hangarom za helikoptere. Ova konfiguracija je posebno pogodna za krstarenja na velikim geografskim širinama ili prekookeanskim krstarenjima, pružajući pogodno skladištenje za helikopter.

Za one koji traže još veću avanturu, raspored Adventure Explorer koristi dnevni boravak/hangar na krmi kao dodatnu garažu. Ova konfiguracija poboljšava sposobnost jahte da nosi Range Rower, motocikle na četiri točka, pa čak i hoverkraft čamce.

Mimer u potpunosti prihvata istraživanje hibridnih i alternativnih opcija napajanja, dok uključuje principe održivosti tokom svog dizajna i konstrukcije. Ova posvećenost se proteže na različite aspekte, počev od korišćenja recikliranih materijala. Uzimajući u obzir ove ekološki svesne prakse, jahta nastoji da minimizira svoj uticaj na životnu sredinu i promoviše održivost na svaki mogući način.

Luxury Experience