Migma - katamaran koji će promeniti čitav naš svet

Industrija katamarana i jahti evoluira se brže nego što smo ikada mogli da zamislimo…

Iako smo se do juče divili električnim jahtama i svim njihovim čudesima, na scenu je stupila nova kreacija hidrogenski katamaran, koji će deo naše stvarnosti postati mnogo ranije nego što smo mislili. Predstavljamo vam Migma, koncept katamaran španske industrijske firme Ruma Design.

Mada mnogi tvrde da će on možda osvojiti pučine, a možda i ne, moramo priznati da je uspeo da ustalasa javnost i dospe u sve najvažnije naslove sveta. Ne samo da će biti savršeno bezbedan za svoje okruženje, ovaj katamaran će biti u mogućnosti da pređe velike razdaljine bez ijednog šuma. Takođe, moramo naglasiti da je veličanstveni katamaran inspirisan rakovima, kako u svojoj formi, tako i u funkciji.

Migma je dizajniran za putovanje bez buke, zahvaljujući svom hidrogenskom pogonskom sklopu, koji mu omogućava da se kreće održivo oko čitave naše planete. On poseduje specijalni rezervoar koji služi za skladištenje tečnog vodonika, litijum-jonske baterije, PEM gorivne ćelije i dva električna motora koji rade zajedno kako bi omogućili maksimalno uživanje.

Takođe, ovaj katamaran nije dizajniran bez zabave na umu – njegovi dizajneri ga opisuju kao brod koji nudi minimalistički osećaj i luksuzni identitet, a savršen je za dve veće porodice koje će moći da se smeste u dve velikodušne, luksuzne kabine.

Centralni salon je glavni ukras katamarana, a urađen je u minimalističkim tonovma, dozvoljavajući prirodnoj svetlosti da pojača sve njegove luksuzne osobine i obavije ih velom neprikosnovene elegancije. Ovaj prostor je u potpunosti prilagodiv – u zavisnosti od toga da li Migma katamaran koristite za posao ili zadovoljstvo, može biti transformisan u formalnu trpezariju, kancelariju ili porodičnu sobu.

Katamaran takođe sadrži luksuzne pogodnosti, poput bazena i velikog elektrohromatskog pametnog stakla koje gleda prema okeanu. U panoramskom pogledu može se uživati iz svakog dela broda, dok staklo može biti zatamnjeno kada je privatnost od ključnog značaja.

Migma inteligentno koristi svoj prostor, kako bi iskustvo jedrenja bilo jednostavno besprekorno. Iako u svojoj ponudi ima manje prostorija, one su veće i funkcionalnije.