Migaloo M5 je superjahta i podmornica

Svi ste verovatno čuli za Migaloo australijskog grbavog kita, ali ovo ime takođe nosi kompanija specijalizovana za izradu podvodnih jahti koje se lako mogu pojaviti u nekom od narednih filmova o Džejmsu Bondu.

Najnoviji projekat ove kompanije je Migaloo M5, neverovatna koncept superjahta  duga 135 metara koja može ploviti i pod vodom.

Ukoliko oduvek maštate o avanturama u stilu “20.000 milja pod morem” ovo je definitivno šansa da doživite iskustvo koje kao da je ispisao Žil Vern. Zamislite uživanje s prijateljima, pijuckanje pića u prostoriji koja je obložena staklom, dok ste vi okruženi tropskim ribama i velikim plavetnilom?

Možete se brzo spustiti ispod mora, koristeći dve mini podmornice ili uživajte u otvorenom bazenu, đakuziju dok M5 pluta na površini. Ali, sačekajte, to nije sve!

Superjahta dostojna Džejms Bonda opremljena je heliodromom, ogromnim garažnim prostorom i mnoštvom pogodnosti koje se mogu videti samo na filmu kao što su bioskopska sala, teretana, spa, vinski podrum, biblioteka i nekoliko koktel barova.

Potpuno prilagodljiva prema ukusu eventualnih kupaca, M5 može posedovati apartman od oko neverovatnih 3000m2 koji se prostire na 3 palube sa privatnim balkonom kao i nekoliko VIP gostinjskih apartmana. Jahta će biti izrađena po standardima SAD mornarice, a sadržaće višestruke MTU generatore, litijumske baterije i moći će da smesti vlasnika, 12 gostiju i 19 članova posade.

Ova moćna superjahta/podmornica Migaloo M5 je u mogućnosti da pod vodom provede i nekoliko sedmica, pa će boravak na njoj za neke srećnike biti nezaboravno iskustvo.

N.V.T.

Izvor Luxatic