Futuristički dizajn megajahte "ONO" asocira na NLO koji lebdi

Najnoviji koncept Arasa Kazara uopšte ne liči na superjahtu, što je zaista očaravajuće...

Evropski dizajner jahti, koji je dizajnirao „minimalističke, futurističke i uglađene” jahte u protekloj deceniji, kaže da bi nova 150 metara duga jahta trebalo da izgleda kao „nepoznati objekat koji lebdi iznad horizonta”.  

Nazvana Ono, jahta ima klinastu siluetu sa oštrim reverznim pramcem i elegantnom nadgradnjom koja se sužava do krme. Ovo stvara iluziju da nepoznati plutajući objekat izlazi iz dubina okeana.

Još jedna karakteristika koja se posebno ističe je velika prednja paluba. Toliko je dugačka, da je opremljena heliodromom koji olakšava dolaske i odlaske helikopterom. Ni krmena paluba nije ništa manja, sa infinity bazenom koji se kaskadno spušta na klub na plaži. Još nekoliko koraka niže je velika platforma za plivanje koja nudi prostor za koktele pored vode, kao i direktan pristup okeanu.

Sa mešavinom aluminijuma, fiberglasa i kaljenog stakla, Ono ima crnu spoljašnjost koja deluje veoma futuristički i ne bi izgledala neumesno u floti Darta Vejdera. Turski dizajner jahti Aras Kazar takođe je uključio nekoliko tehničkih elemenata, kao što su krovni solarni paneli koji mogu da generišu čistu, zelenu električnu energiju i par platformi na rasklapanje u sredini jahte. Unutar dve terase naći ćete garažu za igračke na vodi i bioskop.

Kazar kaže da je jahta Ono poput „plutajuće vile“. Opremljena je sa tri master apartmana, pet kabina i prostorom za punu posadu. Kazar je osmislio otvoreni prostor za sunčanje, širok niz stepenica i bazen na dva nivoa oivičen ležaljkama. Biljke se takođe pojavljuju na brodu, koristeći nedavno rastući trend integracije biljaka na superjahtama.

ONO se pridružuje velikom portfoliju dizajna jahti od strane Kazara, uključujući jahtu od 48 metara pod nazivom Nave Nera.

Luxury Experience