Luksuzni SUV za otvoreno more

Ova superjahta od 27,4 metra je napravljena po meri za putovanja ispunjena avanturom na moru.

Holandsko brodogradilište Lynx predstavilo je luksuznu jahtu iz svoje serije Crossover 27. Nazvana Avontuur, superjahta od 27,4 metara prvi put je isplovila 18. marta iz brodogradilišta Lynx Yachts u Holandiji.

Slim Bouricha, osnivač i vlasnik Lynx Yachts, rekao je: „Oduševljeni smo što smo lansirali Avontuur nakon fantastične i plodne saradnje sa njenim vlasnikom iz Kalifornije. On je iskusan moreplovac koji voli sportove na vodi i bio je uključen u svaki pojedinačni nivo izgradnje. Bilo je pravo zadovoljstvo raditi zajedno.”

Dok standardna superjahta serije Crossover 27 ima raspored koji može da primi do 8 gostiju u četiri kabine, uključujući vlasničku, VIP kabinu i dve kabine sa prostorijama za posadu, vlasnik Avontuura zatražio je da se raspored plovila prilagodi sa tri kabine za goste, a prostorije za posadu takođe su integrisane u prostor za goste. Štaviše, da bi se zadovoljila potreba za skladištenjem igračaka, sportska superjahta nudi glavnu palubu od 70 kvadratnih metara koja može da primi Air Nautique G23 i RIB od 5 metara.  

Eksterijer Avontuur superjahte dizajnirao je holandski studio Bernd Weel, dok je enterijer uradio francuski dizajner Frank Darnet, a pomorsku arhitekturu studio Diana Yacht Design. Dodatne igračke na brodu uključuju opremu za sportove na vodi kao što su daske za veslanje, daske za surfovanje, kanui, oprema za ronjenje i još mnogo toga.

Superjahta ima maksimalnu brzinu od 14 čvorova, brzinu krstarenja od 12,5 čvorova i domet od 1800 nautičkih milja, što je veoma impresivno. Avontuur će biti isporučena svom vlasniku u aprilu baš na vreme da putuje po Mediteranu i uživa u letnjoj sezoni.