Luksuzna podmornica Migaloo: najekskluzivniji način da uživate u okeanima

Superjahte koje koštaju milione garantuju vam tri stvari - statusni simbol, privatnost i luksuz.

Ovo su aspekti veoma dragi milijarderima i oligarsima širom sveta. Privatnost je posebno najvažnija, jer većina njih ne navodi svoja imena kao vlasnike svojih dragocenog poseda. Oni ne beže od toga da idu korak ispred i opreme svoje jahte ugrađenim protivraketnim odbrambenim sistemom, futurističkim laserskim štitovima, kapsulama za spasavanje i podmornicama. Ako sve ovo zvuči previše, najbolje rešenje je kupiti podmornicu i da svu maštovitost i luksuz „sakrijete ispod mora“.

Zašto ostati na površini u višemilionskoj jahti i štititi se od paparaca kada se možete odlučiti za Migaloo podmornicu i u najvećem luksuzu i privatnosti krstariti između destinacija? Koncept za sada, podmornice Migaloo sa sedištem u Austriji će dizajnirati, projektovati i graditi privatne jahte koje će roniti do 1.500 stopa i krstariti pod vodom brzinom od 20 čvorova. Najveća i najuzbudljivija od podvodnih superjahti je M7 duga neverovatnih 225 metara.

M7 podmornica će biti opremljena sa osam VIP apartmana, trpezarijom na otvorenom i bazenom na palubi. Milijarderima će ostati impresivna višespratna jahta koja uključuje sve pogodnosti koje se nalaze na plutajućoj megajahti, poput heliodroma, veličanstvenih apartmana i nenadmašne privatnosti. Ako gledanje filmova u vašem ličnom bioskopu zvuči dosadno, uvek postoji opcija transformacije plovila da vas spusti na 787 stopa radi promene pejzaža.

Međutim, Migaloo podmornice nude specifikacije veličine ili konfiguracije zasnovane na četiri modela – M2 - 72 metra dužine, M5 dugačaka 135 metara, M6 dužine 160 metara i njihov dragulj M7, sa neverovatnih 225 metara koja će imati astronomsku cenu od oko 2,3 milijarde dolara.

Kristijan Gumpold, glavni izvršni direktor Migaloa je izjavio: „Ovo je sigurno najskuplji privatni objekat na svetu. Prosečna podmornica će moći da dostigne 40 čvorova na vodi i 20 čvorova ispod površine, i, kao i kod svih njegovih modela, potapanje će zadržati putnike u dubini luksuza bez presedana kom čak ni Džejms Bond neće uspeti da parira.“