Luksuzna jahta koja u sebi spaja vojni i komforni stil

Iako nam deluje da je jun odavno došao i prošao, jasno se sećamo lansiranja Utility Platform 40 i Antonini Navi brodogradilišta koji su slavili svoje dostignuće…

Njihov najnoviji dizajn superjahte, UP40 Explorer koncept, baziran je na istoj modularnoj platformi od čelika i izgleda još bolje od Utility Platform 40. UP40 Explorer model dizajniran je u saradnji sa cenjenim dizajnerom Fulviom de Simonijem, čije ime bi trebalo da zvuči poznato svima onima koji su strastveni kada se radi o jedrenju i jahtama. Kako senjore Fulvio kaže, ovaj projekat je bio zaista izazovan, uzimajući u obzir druge opcije na tržištu i činjenicu da je morao da koristi UP40 platformu.

Cilj projekta bio je kreiranje udobne, pouzdane i bezbedne jahte, nagoveštavajući donekle military stil, mada se sam izgled jahte može modifikovati na zahtev budućeg vlasnika, bez kompromisa kada se radi o udobnosti i dužini krstarenja.

Najnoviji Antonini Navi projekat poseduje agresivne linije, sa izdignutim pramcem koji je baziran na njihovim patrolnim brodovima. Dostupan u dve verzije – Classic Explorer i Sport Explorer, ovaj veličanstveni brod obećava da će se pobrinuti za sve vaše potrebe i mnogo više od toga sa svojim različitim rasporedom paluba.

Classic model ima glomaznu izdignutu palubu od 60 kvadrata, koja igra ulogu tehničkog prostora za tendere, podmornice i igračke za vodu. Njegova paluba za sunčanje sadrži i kormilarnicu vojnog stila, dok je krmeni prostor namenjen ležaljkama za sunčanje. Sport verzija je više inspirisana vojnim brodovima, kojima prkosi samo stil vlasničkog apartmana.

Antonini Navi brend sarađivao je sa MARIN Maritime istraživačkim institutom u Holandiji kako bi svoj novi brod testirao i u ekstremnim uslovima. Kako saznajemo, nova jahta će dobiti prelazni opseg od 6.000 milja pri brzini od 11 čvorova, dok je maksimalna brzina koju može razviti 15 čvorova. Da li biste želeli da obiđete čitav svet ovom jahtom?