Luksuzna jahta A96 je ostvarenje sna za ljubitelje wellnessa

Trend povezivanja sa prirodom i wellnessa svakako je uticao na dizajn jahti, a to dokazuje Arcadia Yachts.

Italijansko brodogradilište upravo je predstavilo prvi model u novoj seriji jahti koji je usredsređen na wellness. Jahta, poznata kao A96, ima dužinu od 29,3 metara i očekuje se da će debitovati na Kanskom sajmu nautike 2023. godine.

A96 ima za cilj da poveže moreplovce sa prirodom i da obezbedi da moreplovci koji uživaju u okrilju luksuza budu jedno sa svojom okolinom. U tom cilju, prostrani enterijer je odvojen od eksterijera kliznim staklenim vratima kako bi se stvorio osećaj fluidnosti između društvenih oblasti.

Stambeni prostor od 430 kvadratnih metara, koji je dizajnirao Igor Lobanov, prikazuje niz ekološki prihvatljivih materijala i elegantnog, skulpturalnog nameštaja. Što se tiče smeštaja, jahta će imati kabine za do 12 gostiju i pet članova posade.

U međuvremenu, A96 ima ekspanzivan klub na plaži sa bedemima koji se otvaraju i direktno su povezani sa trpezarijom na krmi. Na suprotnom kraju, prednja paluba nudi više od 50 kvadratnih metara prostora za časove joge, sesije meditacije i slično.

A96 će biti opremljen sa četiri Volvo IPS motora od kojih se očekuje maksimalna brzina od 24 čvora. Kada krstari brzinom od 16 čvorova, jahta ima procenjeni domet od 600 nautičkih milja. Pri brzini od 10 čvorova može preći 2.000 nautičkih milja. Takođe se može opremiti solarnim panelima za generisanje čiste, „zelene“ energije za napajanje hotela.

Luxury Experience