Luksuz i održivost kao savršeni spoj u svetu nautike

Amsterdamski studio Isaac Burrough Design predstavio je novi koncept superjahte dužine 360 stopa po imenu Kiwa, po maorskom čuvaru okeana...

Sa 200 kvadratnih metara solarnih panela, hibridnim pogonskim sklopom i trupom male zapremine,  Kiwa koncept „predstavlja novu viziju održive nautike“, prema studiju. Pogodna za avanturiste i one koji traže utočište za opuštanje, jahta je sposobna da radi u električnom režimu, onda kada želite da uđete u udaljene zone bez zagađenja. Život na otvorenom je ključan, pa jahta dolazi sa izobiljem širokih paluba.

Svestrana glavna paluba ima klizna vrata i ložu pružajući privatna utočišta i platformu za plivanje sličnu „plaži koja se naginje prema moru“. Bazen sa staklenim dnom nalazi se na glavnoj palubi, dok donja paluba ima ugrađene ležaljke za uživanje u suncu i pogledu na more.

Sunčana paluba u međuvremenu ima đakuzi sa povišenim panoramskim pogledom. Ostale karakteristike uključuju 175 kvadratnih metara prostora za skladištenje igračaka i tendera za goste, uključujući dva tendera od 12 metara i sedam metara i dva za posadu dužine sedam metara. Jahta takođe nudi dovoljno mesta za 14 gostiju i 29 članova posade, nudeći vam besprekorne prilike za uživanje i opuštanje.