Lexus predstavlja svoj prvi luksuzni brod

Pre samo nekoliko dana, Lexus nam je predstavio svoje četvrto flagship vozilo, koje se pridružuje LS Sedan, LX SUV i LC Coupe modelima…

Ipak, kako se ispostavlja, to zapravo nije automobil namenjen drumovima, već luksuzni brod koji bi sa lakoćom savladao otvoreno more. Japanski proizvođač upravo je čitavom svetu otkrio svoju prvu luksuznu jahtu, nazvanu LY 650. Sa dužinom od skoro dvadeset metara, ova jahta dizajnirana je njihovim karakterističnim dizajnerskim jezikom, zbog kog su njihovi automobile obožavani u čitavom svetu.

Prošle godine, Toyota je predstavila Lexus Sport Yacht Concept na sajmu nautike u Majamiju, što nam je dalo nagoveštaj da oni planiraju da zakorače i na ovo tržite. Ranije ove godine, koncept je dobio nagradu “Boat of the Year”, na internacionalnom sajmu nautike u Japanu, gde je ujedno izvršni podpredsednik Toyota Motor korporacije, Šigeki Tomojama, potvrdio glasine o kreiranju broda, najavivši saradnji sa renomiranim brodogradilištem Marquis-Larson.

Postoji veoma malo detalja o luksuznom LY 650 luksuznom brodu za sada, pa znamo da će on imati tri kabine i dovoljno prostora za šest osoba. Pokretaće ga ili Volvo IPS 1200 ili Volvo IPS 1350 motor, sa kapacitetom rezervoara za gorivo od 1.000 galona.

Lexus planira da kompletira svoj novi brod tokom druge polovine iduće godine, a globalni debi zakazan je za kraj 2019. O ceni još uvek takođe nije bilo reči, ali kompanija već sada prihvata porudžbine.