Lazzarini predstavlja Pangeos - plutajući grad koji izgleda kao džinovska morska kornjača

Možete li zamisliti šta sve poseduje terajahta vredna 5 milijardi dolara?

Zahvaljujući italijanskoj kompaniji Lazzarini Design, više ne moramo da zamišljamo. Kršenje normi, granica i budžeta u jednom potezu predstavlja Pangeos koncept bez presedana koji postavlja visoke standarde luksuza i inovacija. Italijanski dizajnerski studio osmislio je potpuno novi način života u krilu luksuza unutar džinovske jahte koja može da primi ceo grad.

Terajahta Pangeos se proteže na 550 metara i meri 610 metara na najširoj tački - krilima. Ako projekat bude realizovan, jahta u obliku kornjače će postati najveća građevina na svetu ikada izgrađena.

Ulaz se nalazi na krmi kroz masivni trem koji omogućava drugim jahtama da uđu u plutajući grad. Prikladno je pretpostaviti da će nekoliko stanovnika velikog plutajućeg grada nesumnjivo biti ljubitelji nautike i vlasnici jahti kojima se mogu pohvaliti.

Pangeos je projektovana da plovi sa devet elektromotora. Proizvedena energija bila bi dovoljna za kretanje do 5 čvorova (9 km/h). Možda se ne čini mnogo, ali ipak govorimo o plutajućem gradu.

Lazzarini tvrdi da mamutska jahta može biti dom za 60.000 ljudi koji raskošno žive u odmaralištima, sporednim stanovima i bezbroj modernih vila. Struktura je neverovatno impresivna, sa prostranom baštom na krovu, klubom na plaži i tržnim centrom. Terajahti je potrebno jednako ogromno brodogradilište za podršku. Dizajneri su imali na umu bitne detalje, a ako se koncept pretvori u stvarnost, studio je čak zamislio brodogradilište od 390.000 m² koje bi se koristilo za izgradnju i smeštaj jahte u Saudijskoj Arabiji.

Nemajući na umu jednu destinaciju, Pangeos će neprestano lutati širom sveta.

Luxury Experience