Kraljevski emirat, šeik Mansur spreman je da preuzme jednu od najvećih jahti na svetu

Milijarder, vlasnik fudbalskog kluba Mančester Siti, navodno je platio više od 600 miliona dolara za luksuznu jahtu koju je napravio Lurssen.

Vrlo brzo, nekoliko najboljih megajahti na svetu moraće da promene pozicije da bi se smestila gigantska, prelepa motorna jahta Project Blue. Luksuzna jahta koja je delo brodogradilišta Lurssen je spremna za isporuku u narednim danima ili nedeljama. Prelepa jahta je navodno napustila brodogradilište Lurssen u Bremenu u aprilu i vratila se u Severno more kako bi započela morska testiranja koja su sada završena.  

Jahta Project Blue se može pohvaliti bruto tonažom od 15320,0 GT i širinom od 22,5 metra, što je čini širom i od najveće superjahte na svetu, Azzam, koja ima širinu od 20,8 metara.

Konstruisana je sa palubom od tikovine, čeličnim trupom i aluminijumskom nadgradnjom. Uzimajući u obzir njenu veličinu i reputaciju Lurssen brodogradilišta neće biti iznenađujuće videti da Project Blue dolazi sa najboljim karakteristikama i pogodnostima.

Uzimajući u obzir vlasnika visokog profila, emiratskog političara Mansur bin Zajed Al Nahiana, zamenika premijera Ujedinjenih Arapskih Emirata, milijardera i člana vladajuće porodice Abu Dabija, jahta će sigurno biti bezbedna i luksuzno opremljena. Detalji oko uređenja motorne jahte čuvaju se u tajnosti, ali poznati je da je jahtu u potpunosti dizajnirao Terens Disdejl. Na video snimku objavljenom na YouTube kanalu, lepotica sa četiri sprata se razmeće masivnim heliodromom na pramcu i manjim heliodromom na krmi kako bi brzo smestili VIP gosti. Četiri gornje palube imaju veliki prostor za zabavu na otvorenom sa platformom za plivanje povezanom sa klubom na plaži i prednjim balkonima kabina sa obe strane.

Elitni šeik Mansur iz UAE je poznat kao član vladajuće porodice Abu Dabija. Kao vlasnik ADUG Investment Company, on poseduje 78% udela u Mančester Sitiju i ima procenjenu neto vrednost od 38 milijardi dolara. Project Blue nije njegova prva jahta za uživanje. Pored ove luksuzne jahte Lurssen koja će uskoro biti isporučena, šeik Mansur poseduje još jednu jahtu - A+. Jahta može da primi 62 gosta u 26 raskošnih kabina i ima sadržaje kao što su plesni podijum, klub na plaži, dobro opremljena teretana, wellness centar, spa, đakuzi, parna kupatila i kozmetički salon.

Fantastična A+ jahta je toliko veličanstvena, da čak ni holivudska superzvezda Leonardo Dikaprio nije mogao da ignoriše njene čari i iznajmio je od šeikaa. Sa isporukom Project Blue, šeik će biti vlasnik dve najveće superjahte na svetu, dostignuće u kom je do sada uživao samo Roman Abramovič.