Kako nova vodeća Baglietto superjahta unosi eksterijer u enterijer

Više slika

Više slika

Brodogradilište je našlo vlasnika u roku od tri meseca od lansiranja koncepta, zahvaljujući integraciji unutrašnjeg i spoljašnjeg prostora.

Baglietto Yachts brodogradilište je završilo sjajnu godinu prodajom svog novog vodećeg broda od 60 metara. Italijansko brodogradilište je predstavio dizajn Frančeska Pazkovskog na konferenciji za štampu na Sajmu jahti u Monaku u septembru.

„Ovaj model ima sve karakteristike koje tržište traži danas, ali takođe otvara nove horizonte implementacijom visoko inovativnih, nezabeleženih rešenja na brodu“, rekao je izvršni direktor Baglietto kompanije, Fabio Ermeto. Planirano je da jahta bude isporučena 2026, dok će uskoro početi izgradnja drugog vodećeg broda.

Eksterijer kombinuje oštru prednju krmu tradicionalnog izgleda koja se sužava u uglađen profil i otvoren prostor. Spoljašnjost ima namerno besprekoran izgled, dizajniran da spoji unutrašnjost i eksterijer, bez grubih ivica i prelaza, nudeći uglađeni ambijent sa punim pristupom otvorenim prostorima. Dizajner Pazkovski je zauzeo isti integrativni pristup sa enterijerom. Glavne društvene oblasti poput salona i trpezarije imaju prozore od poda do plafona koji se potpuno otvaraju, nudeći vlasnicima otvorenu superjahtu, ali noću, ove iste oblasti se zatvaraju da bi stvorile formalne prostore.

„Ovo menja koncept života na moru, poništavajući davno uspostavljena pravila koja suprotstavljaju more i kopno, unutrašnjost i eksterijere, formalne i neformalne, dnevne i noćne oblasti“, rekao je Ermeto.

Jahta ima sve pogodnosti koje biste očekivali od superjahte od 60 metara, uključujući salon na plaži od 100 kvadratnih metara sa bazenom, teretanom i sklopivim stranama duž jahte. Stepenište vodi do sledećeg nivoa da bi se dodalo još 100 m2, pružajući dvoslojni prostor za obedovanje i druženje na otvorenom.

Prvi trup će biti konfigurisan sa gornjom palubom posvećenom vlasniku, zajedno sa glavnim apartmanom i predvorjem na sredini broda povezanim sa donjim palubama staklenim liftom. Vlasnička paluba takođe uključuje kancelariju, garderober i veliko kupatilo sa zasebnim toaletima, a ima i svoj bazen, koji se nalazi napred. Kao i glavna paluba, apartman ima prozore koji se otvaraju na tri strane.

Četiri druge kabine čine dve VIP i dve kabine za goste na glavnoj palubi i dok se peta kabina za goste nalazi na donjoj palubi,  koja takođe ima sobu za masažu, veliku kuhinju i sedam kabina u kojima se nalazi 13 članova posade.

Tenderska garaža je dizajnirana da u nju stane za 23 tender od 23 stope, dva jet skija i čamac za spasavanje. Napred, pramac će imati heliodrom koji se aktivira dodirom.

Vodeći Baglietto brod će pokretati dva Caterpillar 3512 ACERT motora koji su dizajnirani da isporuče maksimalnu brzinu od 16 čvorova, uz brzinu krstarenja od 12 čvorova.

Luxury Experience