Kako bi se fokusirao na filantropiju malezijski milijarder prodaje svoju jahtu

Jahta koja nije simetrična, ali seče morske talase poput putera – zvuči vam nemoguće?

Pa, zapravo, to nije slučaj. Upoznajte Asean Lady, veličanstveni brod koji pripada malezijsko-kineskom poslovnom tajkunu, Vinsentu Tanu. Sada, ova jahta se može kupiti, a njena cena iznosi oko 34.4 miliona dolara.

Nastala kao delo Ijana Mičela, ova jahta je inspirisana tradicionalnim tipom kanua od bambusa, po imenu proas. I dok će mnogi ljudi posumnjati u njenu funkcionalnost i balans zbog asimetričnog dizajna, ova jahta je rešila brojne probleme koji su tipični za luksuzne jahte, poput prostora, buke, stabilnosti tokom usidravanja i tokom krstarenja.

Brod pokreće jedan motor od 2.000 konjskih snaga, sa CRP propelerom. Jahta ima maksimalnu brzinu od 15 čvorova i opremljena je potisnicima sa 600 konjskih snaga, koji njeno ubrzanje povećavaju za sedam čvorova. Jahta se može kretati po strani, kao i napred i nazad, što umnogome olakšava proces sidrenja.

U enterijeru, Asean Lady sadrži dovoljno prostora za osamnaest gostiju u osam prostranih kabina. Njen master apartman meri 160 kvadrata, a dolazi sa privatnim balkonom i kancelarijom. Takođe, ovde se nalazi i grandiozno spiralno stepenište, kao i veliki bar za veličanstvene događaje, zajedno sa heliodromom i širokim asortimanom igračaka za vodu.

Mega-jahta trenutno je dostupna za kupovinu po ceni od 34.4 miliona dolara, što je znatno manje u odnosu na originalnu cenu od 56 miliona.