Kada bi Toni Stark kupovao jahtu - to bi definitivno bila ova

Dizajnerski studio Hidden Portside spaja eleganciju davno prošlih vremena sa vizijom budućnosti...

Rezultat je održivo fokusirana superjahta dugačka pedeset metara, koja je trenutno u koncept fazi, a dobila je ime Naboo. Dizajnerski studioiz Barselone dao je sve od sebe kako bi se pobrinuo da izrazi eco-friendly i nulta emisija postanu nešto što se može odmah povezati sa luksuzom. Naboo sadrži sve to, zajedno sa neverovatnom i do sada neviđenom estetikom. Uglađena srebrna superjahta nudi dovoljno mesta za deset gostiju u četiri VIP apartmana i vlasničkom odeljku.

Posada od osam članova svoju udobnost može pronaći u odajama ispod palube, uključujući i kuhinju koja je namenjena samo njima. Ova konceptualna kreacija uključuje i dvorište od skoro sto kvadrata, povezano vertikalnom baštom i beach klubom, koji je kompletiran đakuzijem i barom, koji formiraju centralno jezgro tri palube. Naboo je duboko inspirisan fiktivnom planetom iz Ratova Zvezda, što donekle objašnjava izobilje zelenila.

Vlasnička kabina sadrži đakuzi i izobilje prostora za uživanje, kao i privatnu terasu. Na glavnoj palubi ćete zateći otvoreni plan prostora sa "chef house" odeljkom koji vas vodi do druge kuhinje na donjoj palubi. Kako bi ovaj koncept bio što održiviji, pored električne propulzije i solarnih panela na krovu, materijali korišćeni za konstrukciju su reciklirani aluminijum i sintetička tikovina.

Pametni materijali korišćeni su za enterijerne zidove kako bi se njima kontrolisala temperatura prostora, bez klima uređaja. Naboo je impresivni koncept koji dolazi i sa tenderskom garažom. Evo kako ga opisuje studio: "Naboo predstavlja sasvim drugačiji način života, "pametni luksuz" u kom je održivost stanje uma, čuvajući lepotu i eleganciju prošlosti, oslanjajući se na inovacije budućnosti".