Jahta koja osvaja svojim dimenzijama i lepotom

Brodogradilište Gresham ima reputaciju u svetu gigajahti, a njihovo najnovije izdanje, definitivno će je dodatno učvrstiti…

Ovaj koncept, koji je dobio naziv Emir, ima više zajedničkog sa odmaralištem sa pet zvezdica, nego plovilom koje je spremno da osvoji svih sedam mora. Emir ima elegantnu, potpuno belu spoljašnjost, vijugavih linija i dramatičnog luka, iako je luksuzni enterijer taj koji je zaista izdvaja. Britanski studio udvostručio je i veličanstvenost i eleganciju kako bi stvorio stambene prostore koji će definitivno predstaviti istinsku konkurenciju za sve što možete pronaći i videti na kopnu.

Centralni ukras jahte je prostrani glavni salon dvostruke visine, koji studio prikladno opisuje kao plesnu dvoranu, a koji sadrži luksuzni nameštaj, visoke plafone, zakrivljeno stepenište i šetalište sa dva nivoa prozora od poda do plafona koji obećavaju panoramski pogled. Zamislite to kao plesnu dvoranu sa Titanika iznova zamišljenu za 21. vek.

Kao što ste mogli očekivati, vlasničke prostorije podjednako su raskošne. Pored glavnog apartmana sa punim snopom, tu je i posvećeni vlasnikov salon koji se može pohvaliti sopstvenim trpezarijskim prostorom, stolom za igre i potpuno opskrbljenim barom, zajedno sa zasebnom vlasničkom palubom koja dolazi u kompletu sa đakuzijem i pogledom na okean.

Emir nudi ne manje od pet paluba, zajedno sa dve sertifikovane helikopterske platforme koje se mogu koristiti za dnevne izlete ili iznenadni dolazak gostiju. Ne treba zaboraviti da se na krmenoj palubi nalazi konzolni bazen koji teče od glavne palube do donje palube ispod. Ovde možete uživati u klubu na plaži sa plivačkom platformom, wellness centru sa teretanom ili bioskopu.

Gresham brodogradilište prethodno je lansiralo jahtu dužine 328 stopa sa enterijerom koji nas asocira na filmove naučne fantastike i istraživačku jahtu – ledolomca sa jednim od najvećih eksterijera. Studio se takođe skoro udružio sa kompanijom OceanX kako bi nekadašnji istraživački brod pretvorili u velelepnu jahtu, koja u sebi sadrži filmski studio sa potpisom režisera Titanika, Džejmsa Kamerona. Pogledajte više fotografija u galeriji.