Jahta koja bukvalno predstavlja ostvarenje snova

Fantastični brod, koji je prvi put spušten u vodu ove nedelje, opremljen je za porodične poduhvate i avanture…

Brodogradilište Feadship će vrlo brzo ostvariti sve snove jedne porodice. Čuveni holandski brend skoro je završio svoje radove na najnovijoj superjahti pravljenoj po meri, koja je dizajnirana da tri generacije moreplovaca odvede put neverovatnih avantura.

Jahta dužine 55 metara napustila je postojenje brodogradilišta ove nedelje kako bi se oprobala u morskim testovima i dobila finalne detalje, pre nego što ode kod svog novog vlasnika. Brod pravljen po meri dobio je naziv Somnium, što u prevodu sa latinskog znači “san”, a moramo reći da je ime sasvim opravdano, posebno kada uzmemo u obzir njegovu svrhu i moćni stav.

Somnium je dizajniran za iskusnog vlasnika iz severnog dela Evrope, kog je predstavljao Ron Kleverlan iz Waterman Marine Consultancy agencije. Gospodin je imao čitav spisak zahteva i svim svojim srcem je učestvovao u njegovoj izradi, kako kažu iz brodogradilišta. Štaviše, dva puta nedeljno je posećivao brodogradilište, kako bi proverio napredak i popio po koje pivo sa timom koji je na njegovom brodu radio.

Upravo ta nepokolebljiva posvećenost, u kombinaciji sa Feadship umećem, pokazala se kao pobednička kombinacija, zbog koje superjahta, slobodno možemo reći, izgleda spektakularno. Veličanstveni eksterijer Somnium delo je Studio De Voogt. Dobila je uglađeni profil koji reflektuje strast njenog vlasnika prema sportskim automobilima, zajedno sa aluminijumskim trupom koji poboljšava njenu efikasnost, dok omogućava istovremeno plitak gaz za neometano istraživanje.

Enterijer je delo FM Architettura i opisan je kao komforan. Velikodušni raspored prostora sastoji se od vlasničke kabine sa obližnjim balkonom i četiri prostrana gostinjska apartmana na donjoj palubi. Detalji enterijera i pogodnosti koje će on pružati će tek pronaći svoje mesto, mada je brodogradilište otkrilo da je u planu konstruisanje high-tech teretane, sa modularnom platformom.

Somnium takođe poseduje velikodušne eksterijerne prostore za porodično uživanje, uključujući i prostranu ložu na prednjoj palubi i gostoljubivo “đakuzi ostrvo” na palubi za sunčanje. Osim toga, tu je bazen sa prilagodivim podom, smešten na krmenoj palubi. Naravno, tu su i igračke za vodu, koje svoje mesto pronalaze u tenderskoj garaži.

“Somnium će biti podsetnik u koliko prefinjenih stvari ljudi mogu uživati na jahti dužine 55 metara, onda kada se vlasnik vizionar udruži sa timom iskusnih umova u polju dizajna i konstrukcije”, objašnjavaju čelnici brodogradilišta. Možemo slobodno reći da je ona podsetnik da se neki snovi zaista mogu ostvariti!