Jahta koja asocira na luksuzni penthaus

Najnovija Mangusta superjahta predstavlja plutajući komad luksuzne nekretnine, ako je verovati njenom zvaničnom opisu…

39 metara dugačka jahta opisana je kao staklena okeanska vila, sa enterijerom koji je stilizovan nalik penthausu u Majamiju. Novi model, nazvan Oceano 39, predstavljen je prošlog četvrtka tokom virtuelne prezentacije koju je održao predsednik Mangusta Americas, Stefano Arluno. Prema njegovim rečima, dizajn je zapravo ponikao iz želje klijenta koji je zahtevao jahtu sa tri palube, koja je nešto manja u odnosu na Oceano 43 model ulaznog opsega.

Predvođen italijanskom Overmarine grupom, Mangusta brodogradilište zavidni je takmac u polju nautike od 1985.godine i sa sobom donosi izobilje ekspertize. Najnoviji brod koji je predstavljen po  svemu sudeći savršeno je otelotvorenje Arlunove hyperbole. Eksterijer je okarakterisan skulpturnim linijama i dugačkim staklenim površinama, stvarajući tako efekat primorske vile. Osim toga, minimalistička superstruktura i minimalne ograde su osmišljeni tako da vam ponude fantastični pogled na okean, onakav, u kakvom biste uživali iz penthausa u Majamiju.

Generalno gledano, jahta nudi prostrani enterijer sa 299 GT, za koji Mangusta tvrdi da je prvi ikada kreiran na brodu ove veličine. Mladi italijanski dizajner Alberto Mancini opremio je njegov prostor i odlučio se za suptilne nijanse, sa jednostavnim, ali ipak uglađenim komadima nameštaja. Naravno, čitav enterijer može biti predmet prilagođavanja, u zavisnosti od ličnog ukusa budućeg vlasnika.

Enterijer se neprimetno preliva u eksterijer, gde putnici mogu uživati u prostranim palubama, zajedno sa al-fresco odeljcima za obedovanje i ležaljkama za sunčanje. Brod sadrži dva infiniti bazena, gde se prvi nalazi na palubi za sunčanje, dok je drugi svoje mesto pronašao u prednjem delu glavne palube, iznad vlasničke kabine i dolazi sa delimično prozirnim dnom.

Kada se radi o performansama, Oceano 39 superjahta opremljena je impozantnim, moćnim pramcem koji joj pomaže da bez problema seče talase. U ponudi su dve različite opcije propulzije, koje naravno nude i različite maksimalne brzine.