Jahta kao odraz prave dekadencije

Italijanski dizajnerski studio, Robert Curto Design, predstavio je svoj novi koncept – 135 metara dugačku Sunrise jahtu, kreiran u saradnji sa SuperYachtsMonaco…

Ovaj novi projekat podiže lestvicu kvaliteta gigajahti u čitavom svetu. Iako samo u koncept fazi, barem za sada, brod je dobio ime Sunrise zbog načina na koji se njegove stranice naginju prema vodi, poput sunca koje zalazi na kraju dana, a sasvim smo sigurni da će postati deo naše stvarnosti veoma brzo, čim ga ugleda pravi milioner ili milijarder.

Project Sunrise je zapravo dugačka, niska i vitka jahta, sposobna da razvije maksimalnu brzinu od 24 čvora. Roberto Kurto je dizajnirao imajući idiličnu atmosferu ostrvskog odmarališta na umu. Sam brod je poprilično prostran, pa sadrži heliodrom, ogromnu tendersku garažu, astronomsku opservatoriju, dva bazena, ogromnu vlasničku kabinu sa privatnom teretanom, kancelarijom, otvoreno/zatvorenim bazenom, teretanu za goste, bioskop i dve trpezarije. U sebe može primiti do 22 gosta i posadu od 49 članova.

Enterijer jahte je raskošno osmišljen sa jedanaest kabina i izobiljem prirodne svetlosti zahvaljujući prozorima od poda do plafona. Uglađeni brod opremljen je i interesantnim akcentnim detaljima, poput Jet Ski zaliva, ogromne tenderske garaže i prostrane palube za sunčanje sa bazenom. Kako kaže dizajnerski studio, ova jahta je “vizionarski projekat, sa prostranim palubama i enterijerom otvorenog tipa, koja, čim dotakne vodu, postaje jedno sa morem”.