ISA Yachts revolucioniše sportske jahte lansiranjem Viper Line

Više slika

Više slika

ISA Yachts je predstavila svoju Viper liniju, svedočanstvo o više od dvadeset godina izuzetnosti u izradi sportskih jahti.

Globalno poznat po svojim vrhunskim performansama i elegantnom dizajnu, ISA Yachts je uzdigao svoje zanate novim stilskim elementima, izvanrednim performansama i raznovrsnim unutrašnjim rešenjima, uz održavanje moderne i sveže estetike.

Po prvi put, ISA Iachts brodogradilište se udružilo sa priznatim dizajnerom Fulviom De Simonijem, koji je odgovoran za dizajn Viper linije. Ova saradnja obećava besprekorni spoj inovacija i tradicije. Pomorski inženjering, kojim ISA Yachts pažljivo rukuje, osigurava performanse i izdržljivost svakog modela. Linija Viper će imati tri modela –  100 Viper, 120 Viper i 140 Viper napravljene od naprednih kompozitnih materijala sa karbonskim pojačanjima.

Vodeći model, 38-metarska 120 Viper, predviđena je za isporuku 2026. Sa širinom od 7,9 metara, napravljena je po meri da se kreće kroz plitke vode, kao što je recimo Karipsko more. Kupci mogu da biraju između tri MAN ili MTU motora, omogućavajući 120 Viper jahti da postigne maksimalnu brzinu od 33 čvora i brzinu krstarenja od 26 čvorova.

Kokpit modela 120 Viper podeljen je u tri različite zone, od kojih svaka nudi jedinstven spoj funkcionalnosti i luksuza. Na nivou mora, krmeni klub na plaži ima multifunkcionalni „transformator“ koji služi i kao stepenice za kupanje i kao prolaz. Popevši se na bočne stepenice, gosti će pronaći prostranu palubu za sunčanje okrenutu ka krmi i dnevni boravak sa udobnim sofama i stočićem za kafu. Bočni balkoni koji se otvaraju povećavaju prostranost ovog prostora. Treća zona sadrži sto na otvorenom koji može da primi do osam ljudi, dopunjen kombinovanom kuhinjom i šankom, savršenim za formalne večere i neformalna okupljanja. Zatamnjena staklena pregrada daje svestranost, čineći je pogodnom za kuvanje i koktel zabave.

Na sredini broda, u blizini salona, dodatni balkon koji se otvara pruža prekrasan pogled iz unutrašnjeg prostora za sedenje. Na pramcu svoje mesto pronalazi kružni bazen okružen ležaljkama i sofama, stvarajući idilično mesto za opuštanje.

Unutra, glavna paluba dočekuje goste kombinovanim šankom i kuhinjom pre nego što vodi u svetao salon, zajedno sa prozorima od poda do plafona, polukružnim sofama i foteljama. Kružni sto sa deset mesta doprinosi luksuznoj postavci. Kormilarnica je postavljena napred na glavnoj palubi, sa stepeništem koje vodi do donje palube. Ovde vas čekaju četiri dvokrevetne kabine sa sopstvenim kupatilima i vlasnička kabina sa duplim kupatilima. Vlasnička kabina se može konfigurisati u sredini broda, koristeći punu širinu od 7,9 metara, ili u pramcu sa velikim garderobnim ormarom.

Paluba za sunčanje, sa karbonskim tvrdim krovom, uključuje drugu upravljačku stanicu i nudi privatni, svestrani prostor za goste. Opremljen je sa dva velika jastučića za sunčanje na krmi, dnevnim boravkom sa sofama, šankom u obliku slova L i stolom sa 12 sedišta. Prostorije za posadu, koje se sastoje od tri kabine sa sopstvenim kupatilima za četiri člana posade i kapetana, strateški su pozicionirane u blizini kuhinje kako bi se osigurala privatnost gostiju.

Luxury Experience