Inovativni koncept luksuzne jahte kao stvoren za milijardere

Superjahte i dalje rade na svojoj popularnosti, uvodeći nove dizajne s vremena na vreme…

Poslednji dizajner u nizu koji je odlučio da ostavi svoj trag u industriji nautike jeste Jeođin Jung, koji je predstavio sasvim novi dizajn podeljenog trupa, koji je kreiran pod uticajem konzolne arhitekture.

Nazvana Estrella, luksuzna jahta asocira nas na Y-Wing Fighter iz Star Wars franšize i praktično smo sto posto sigurni da ne postoji nijedan drugi brod ove vrste. Specijalno kreirana za ultra-bogate ljude, ona dolazi sa podeljenim dizajnom trupa, koji je deli na glavnu komponentu i dva plutajuća modula sa svake strane, podsećajući nas u nekoj meri na hidroplan.

I dok bi neko mogao da pomisli da tri trupa mogu učiniti jahtu robusnijom, situacija je zapravo obrinuta. Njen dizajn, iako je luksuzan, prema navodima poseduje određene probleme sa stabilnošću, pa je zbog toga Jung opremio ovaj brod odvojenim stabilizatorima koji se nalaze na glavnoj, ali i na pomoćnim komponentama.

Estetika podeljenog trupa dozvoljava putnicima da se dive veličanstvenom pogledu sa više tačaka. Kao dobitnik A’ Design Award nagrade za ovu godinu, Estrella superjahta je za sada samo koncept, ali moramo priznati da se nadamo da će je neki milijarder pretočiti u stvarnost.