Horizon Yachts predstavlja FD80 jahtu sa besprekornim enterijerom

Više slika

Više slika

Horizon Yachts s ponosom najavljuje dolazak dvanaestog dodatka svojoj cenjenoj seriji FD80...

Ovaj izuzetni motorni brod kombinuje prostrane, besprekorno povezane životne prostore sa izuzetnim dizajnom, odražavajući renomirani balans stila i prostora sa pogodnostima koje nudi serija FD. Kao i prethodni modeli iz pomenute serije, i ovaj najnoviji FD80 ima svoj jedinstveni karakter.

„Oduševljeni smo što možemo da dočekamo još jedan dizajn potpisan od strane Cor D. Rovera na našem tržištu“, rekao je direktor Horizon Yacht Australia, Mark Vestern. „Ovo je druga Horizon jahta koju smo izgradili prema standardima Australijske pomorske sigurnosne agencije 2C, što vlasnicima daje mogućnost da kupe jahtu spremnu za iznajmljivanje. Savremeni unutrašnji stil FD80 ističe luksuzne završne obrade dostupne u seriji, dok interpretacija elegantnog, modernog šika svedoči o majstorstvu Horizon brodogradilišta i sposobnosti prilagođavanja.“

Dizajn koji govori mnogo

Prostrani otvori od poda do plafona na glavnoj palubi odmah pružaju topao, miran ambijent ispunjen prirodnim svetlom. Izgrađen kako bi zadovoljio zahteve inspekcije Australijske pomorske sigurnosne agencije (AMSA) 2C, ovaj svestrani raspored odgovara kako za privatnu upotrebu, tako i za iznajmljivanje.

Glavna paluba nudi prostrani zadnji dek sa velikim trpezarijskim stolom i prolazima sa strane. Salon, otvoreni dizajn kuhinje i četiri dobro opremljene spavaće sobe pružaju prostran smeštaj za do osam gostiju. Master spavaća soba na palubi pruža luksuzno utočište, dok se tri spavaće sobe nalaze na donjoj palubi. Prostor za posadu, koji se nalazi iza mašinske sobe, nudi udobne životne prostore za pet osoba. Na brodskom deku se nalazi tender dužine 15 stopa (4,57 metara) zajedno sa velikim zabavnim prostorom, barom sa sedam mesta i velikim zamrzivačem.

Definisan luksuz

Enterijerni dizajn personifikuje suštinu klasičnog modernog luksuza. Tamno drvo koto, glavni materijal korišćen u unutrašnjosti, pruža sofisticiranu, ali umirujuću atmosferu. Kontrastne boje i suptilne teksture dodaju moderni šarm, čineći jedinstvenu i izražajnu izjavu. Ovaj motiv se nastavlja na zadnjem delu glavne palube, gde sto od tikovine sa dizajnom tamnog drveta postavlja scenu za neprekidni pogled na more.

Moderni linearni stil se nastavlja u salonu, gde kombinacija tamnog drveta koto i krova sa crnim žlebovima dopunjuje modularni dizajn kafe-stolova i trpezarijskih stolova sa dvostrukom namenom koji omogućavaju fleksibilno korišćenje prostora.

Ispred salonskog prostora, otvorena kuhinja se spaja sa fleksibilnim trpezarijskim prostorom koji sadrži široko centralno ostrvo sa barskim pultom i tri stolice. Električna spuštajuća ploča odvaja ostrvo i većinu pogleda na kuhinju od salona kada je to potrebno, omogućavajući otvorenu interakciju između gostiju i kuvara ili potpunu privatnost.

Master apartman zauzima ceo snop prednjeg dela glavne palube i oličava minimalistički šik. Krovni prozor sa električnim roletnama iznad kreveta pruža dodatnu prirodnu svetlost i vizuelni interes za prostor. Iza zida sa televizorom nalazi se unapređeno kupatilo koje uključuje električni sušač za peškire za dodatnu udobnost.

Na donjem deku, tri spavaće sobe s vlastitim kupatilima obuhvataju dve identične VIP sobe u sredini i VIP sobu na pramcu koja sadrži V-ležaj sa rotirajućim krevetima koji se mogu spojiti u queen krevet ili odvojiti u dva pojedinačna, u zavisnosti od potreba gostiju.

Savremeni akcenti na svakom koraku

Glavni hodnik na desnoj strani broda personifikuje prefinjeni ton unutrašnjeg stila sa zidom obloženim kožom koji sadrži linearno osvetljenje i diskretno skrivena vrata za održavanje.

Pored prostranog unutrašnjeg rasporeda serije FD, palubni prostori su dobro isplanirani. Ispred zatvorene komandne kabine, koja sadrži tri pilotska sedišta i podignuti trpezarijski kutak, pramčani deo broda opremljen je U-oblikovanim trpezarijskim kutkom i ležaljkama za sunčanje.

Razdeljeni sky lounge i zadnji most će nesumnjivo biti centar mnogih svečanih okupljanja. Zaštićen tvrdim krovom jahte i prozorima koji se otvaraju sa obe strane, pokriveni prostor se transformiše u hladno i osvežavajuće utočište sa bar pultom Corian Deep gray na desnoj strani, mermernim akcentima, četiri barske stolice koje se okreću, stanicom za teppanyaki roštilj, točilicom za i televizorom od 43 inča koji se spušta. S leve strane, raskošan U-oblikovan kauč prati trpezarijski sto koji se može proširiti prema broju gostiju. U centru palube, grejani đakuzi ima svoj barski pult sa tri stolice. Ovaj spoljni prostor je zaštićen nadstrešnicama za maksimalnu udobnost.

Za one koji uživaju u plovidbi s mosta, ovaj FD80 se može pohvaliti dizajnom hidraulično sklopivog radarskog jarbola. Pažljivo isplanirani plafon takođe može podržati sletanje helikoptera težine do jedne tone, čineći ovu jahtu idealnom za one koji traže ultimativnu avanturu na moru.

Luxury Experience