Heesen Altea - nova jahta za istraživanje sveta

Pre nekoliko nedelja, renomirano holandsko brodogradilište, Heesen Yachts predstaivlo je svoj najnoviji projekat – u pitanju je spektakularna aluminijumska superjahta po imenu Altea, koja je dugačka 49.8 metara…

Zapravo, ova jahta ne predstavlja sasvim novi dizajn, pošto nas neodoljivo asocira na Home model iste dužine, ali ona zaista poseduje brojne interesantne dizajnerske opcije, posebno u enterijeru. Ova jahta je zapravo drugi projekat, konstruisan na dizajnerskoj i inžinjerskoj platformi Nova Plus.

Njene savremene linije eksterijera nastale su kao delo Frenka Laupmana iz Omega Architects, dok je luksuzni enterijer dobio potpis čuvenog italijanskog dizajnerskog studija, Cristiano Gatto.

U eksterijeru, Altea impresionira svojim izgledom, sa prozorima od poda do plafona, koji su strateški razmešteni tako da ponude najbolji mogući pogled, dok istovremeno dodaju moderne detalje njenom profilu. Najnoviji Heesen brod ima plitki gaz od samo 2.15 metara i sportski, aluminijumski trup.

Enterijer jahte ima umirujući i topli osećaj, akcentovan kestenovim drvetom na podovima i zidovima. Cristiano Gatto studio je osmislio ovu jahtu sa mešavinom teksturne kože i tepiha pravljenih po meri, što je akcentovano elegantnim komadima nameštaja sa premijum svilom i somotom, koji dodaju osećaj komfora i mira.

Project Altea će ponuditi dovoljno mesta za 12 osoba u šest predivno dekorisanih kabina, uključujući veličanstveni master apartman. Kada se radi o posadi, devet članova će pronaći svoje mesto u pet kabina. Jahtu će pokretati twin MTU 12V 2000 M72 motori, dajući joj maksimalnu brzinu od 19.5 čvorova.