Grčki kripto-tajkun kupio zapanjujuću superjahtu koju je dizajnirao Giorgio Armani

Kada se dva velikana spoje, stvara se istorija.

U slučaju italijanske kompanije Admiral, osnovane 1966. godine i priznatog dizajnera Đorđa Armanija, istorija će zauvek plutati u obliku upečatljive jahte od 72 metra.

U potpunosti dizajnirana od strane Đorđa Armanija, superjahta je otkrivena na svečanosti sa zvezdama u sedištu brodogradilišta u Marina di Karara. Luksuzna jahta je jedna od dve u seriji koja će biti isporučena početkom 2024.

Armanijeva filozofija „manje je više“ oživljava u robusnim volumenima, otvorima pune visine i trenutno prepoznatljivim siluetama. Unutrašnjost izgleda spokojno poput tihog mora, koristeći meku i minimalističku paletu. Polirani mermerni podovi sa zlatnim akcentima dodaju dašak glamura, dok povremena upotreba tamnog drveta stvara prijatan kontrast.

„Đorđo Armani je sinonim za bezvremensku eleganciju i sofisticiranost, a njegova stilska vizija je takođe povećala našu stilsku osetljivost. Predviđeno je da ova nova jahta bude pozicionirana kao stilsko merilo, s obzirom na bezbroj komentara koje smo dobili od različitih igrača iz industrije. Time se potvrđuje naš poslovni model, koji ima za cilj da prilagodi svaki detalj kako bi svaki naš rad bio apsolutno jedinstven, u skladu sa vizijom i željom svakog vlasnika“, komentariše Đovani Kostantino, osnivač i izvršni direktor The Italian Sea Group.

Glavni salon uključuje svečanu trpezariju sa prostorom sa udobnim sofama za razgovore nakon obilnog obroka. Gornja paluba ima ogroman salon na krmi, teretanu na plaži i sobu za masažu. Čitav smisao boravka na moru je uživanje, a Armanijeva jahta nudi mnoštvo opcija za povezivanje sa okruženjem. „More i dizajn su dve moje najveće strasti. Ovom novom saradnjom proširio sam svoju ideju o opremanju i dekoraciji na svet nautike, u kojem se – baš kao i u modi – estetika i funkcionalnost spajaju u prirodnom i elegantnom stilu“, rekao je Đorđo Armani, predsednik i izvršni direktor kompanije Armani Group.

„Ovaj veoma stimulativan projekat mi je omogućio da kreiram prilagođene prostore sa Armani/Casa – poput odeće po meri – sa istom veštinom primenjenom na izbor materijala, detalja i proizvodnje. Od dve jahte koje se grade, jednu je već kupio kripto-tajkun iz Grčke. Sa velikom potražnjom za jahtama, sigurni smo da će druga jahta biti prodata pre nego kasnije.

Đorđo Armani razume nautiku bolje od većine kao vlasnik ne jedne već dve sjajne jahte, od kojih je jedna šik „ratni brod“ vredan 60 miliona dolara. Glavnu motornu jahtu krasi vojnički zeleni eksterijer, bioskop, teretana i enterijer u Armani stilu.

Luxury Experience