Gigajahta sa dva bazena i vodopadom

Columbus Yachts se pridružuju arena gigajahti, lansirajući svoj Columbus Classic 120 M model…

Italijansko brodogradilište, bazirano u Ankoni, Columbus Yachts, upravo je najavilo svoj novi projekat gigajtahte dužine 120 metara, koji će dizajnirati italijanski studio za nautičku arhitekturu Hydro Tec. Sadržeći klasične i čiste linije, ova jahta će posedovati prozore od poda do plafona i ograde bez ramova. Dizajnirana tako da pruža lak pristup vodi, nova jahta će imati predimenzionirani Beach klub koji će posedovati teretanu, sasvim opremljeni spa, natkriveni bazen smešten direktno ispod bazena sa staklenim dnom koji se nalazi na glavnoj palubi, uz vodopad putem kog će se prelivati voda.

Dva tendera pravljena po meri, naći će svoje mesto u njenoj tenderskoj garaži, koja će se nalaziti ispred beach kluba, a tu će ujedno biti smeštene i igračke za vodu. U ovom prostoru će se nalaziti i ronilački centar, gde će putnici moći da pronađu odela i druge neizostavne delove opreme.  

Iznad beach kluba će se nalaziti kokpit sa barom i glavni bazen koji smo prethodno već pomenuli, uz stepenište koje vodi do beach kluba, dok će se nadomak toga nalaziti salon i trpezarijski prostori. Glavna paluba će sadržati deset kabina za goste, uz dodatne kabine za posadu. Columbus Classic 120M jahta ima dovoljno prostora za 22 putnika.

Glavni apartman, koji meri oko 280 kvadrata nalazi se na gornjoj palubi, a sadrži beauty prostoriju, sbu za masaže, garderobu i kupatilo, kancelarijski prostor i samu spavaću sobu, iz koje će se pružati neverovatan pogled. Ispred vlasničkog apartmana će se nalaziti privatni đakuzi i loža na otvorenom, dok će gornja paluba dobiti i alfresco prostor za obedovanje i ložu.

Iznad vlasničke, odnosno gornje palube, nalaziće se most sa još jednim alfresco prostorom i teretanom, kao i kormilarnicom, kapetanskom kabinom, kabinom prvog oficira i salom za sastanke za posadu. Na najvišoj palubi će se nalaziti heliodrom i prostor za sunčanje, uz ložu sa đakuzijem.

Jahtu će pokretati sedam generatora – pet MTU 16 V 4000 M33F i dva MTU 16V 2000 M41As, što će kombinovano pružati preko 13.000 konjskih snaga. Propulzija će se sastojati od Rolls Royce Azipull 120s i Rolls Royce Promas Lite propelera, koji pruža efikasnost i manje emisije štetnih materija. Maksimalna brzina za ovu jahtu čiji je trup  napravljen od čelika, dok joj je superstruktura aluminijumska može dostići 20 čvorova, sa opsegom od 7.000 nautičkih milja uz brzinu krstarenja od 16 čvorova.

Četiri peraja, uz stabilizatore će svim putnicima omogućiti uživanje u mirnom krstarenju, dok će sama jahta biti konstruisana u skladu sa Passenger Yacht Code sertifikatom.