G-QUEST: Gigajahta vredna milijardu dolara može da ponese hidroavione, helikoptere, terence i podmornice

G-QUEST gigajahta duga 220 metara može da primi desetine luksuznih vozila svih tipova, trenutno postoji kao koncept i koštaće oko milijardu dolara ako ikada bude napravljena.

Sin renomiranog pomorskog inženjera, dizajnera i trkača, Stiv Kozlof je talentovani dizajner i konceptualni umetnik sa više od pola veka iskustva u oblasti velikih i luksuznih jahti. Njegov najnoviji projekat je gigajahta pod nazivom G-QUEST Goliath Series.

Sa 220 metara dužine i maksimalne širine od 30 metara, G-QUEST će koštati oko milijardu dolara ako i kada bude izgrađena. Struktura jahte je zasnovana na čeličnom trupu i aluminijumskoj nadgradnji i pokreće je četvorostruki pogonski sistem Azimuth koji proizvodi 20.000 konjskih snaga. Motor je sposoban da koristi mnogo različitih vrsta zelenog goriva, dostižući maksimalnu brzinu od 20 čvorova i nudi domet od preko 20.000 nautičkih milja.

Pored svojih luksuznih pogodnosti, G-QUEST može da primi skoro svaku vrstu vozila koja se može zamisliti: ima garažu za smeštaj dva SUV-a pune veličine, pristanište za smeštaj podmornice U-Boat Worx, hangar za dva helikoptera Sikorsky S-92 VIP i električnog transportera za vuču drugih vozila i transport velikih tereta na brodu i van njega.

Smeštaj na brodu uključuje 18 VIP kabina sa punim kupatilima i garderobama i ogroman glavni apartman sa sopstvenom privatnom palubom i bazenom, kao i nekoliko drugih kabina i odaja za goste i posadu - uključujući sobe za lekare i naučnike.

Gigajahta takođe ima klub na plaži, dve ogromne trpezarije, hamam, tri bazena sa automatskim sistemima za samočišćenje i opremljenu teretanu, kao i studio za borilačke veštine i jogu. Ostale impresivne pogodnosti uključuju prostoriju sa 20 sedišta, potpuno integrisani ronilački centar sa komorom za dekompresiju, veliki salon, sisteme za kontrolu i suzbijanje vatre, blindirane prozore, više liftova, dve spoljne dizalice za utovar i istovar tereta, kancelariju i još mnogo toga.

Naravno, G-QUEST poseduje najsavremeniju komunikacionu opremu i uređaje, antiterorističke i antipiratske sisteme, kao i skladišne prostore opremljene viljuškarima na vodonik.

Dok G-QUEST Goliath gigajahta trenutno postoji samo kao koncept, ona ilustruje šta se može pretvoriti u stvarnost kada se uloži dovoljno mašte, vremena, truda i, naravno, novca.

Luxury Experience