Futuristička jahta iz Rusije za svetliju budućnost sveta

Superjahte se iz dana u dan pretvaraju u naprednija, vrhunska remek dela…

Watercraft X-01 koji je delo DRF Tools, vizuelnog umetnika iz Moskve, samo je jedan primer naše tvrdnje. Iako za sada samo u fazi koncepta, u kojoj će verovatno ostati duže vreme, navešće vas da poželite da posedujete čarobni štapić kojim ćete moći da je pretvorite u realnost. Za sada, ne postoji mnogo detalja o ovoj lepotici koja može pokoriti svih sedam mora, ali galerija koja je prati pomaže nam da se bolje upoznamo sa njom na osnovu pretpostavki.

Trup ove jahte nam otkriva posvećeni heliodrom, koji nam daje dobru ideju vezanu za njene dimenzije. Njena bazna struktura može biti podeljena na tri dela – tu je jedna centralna plutajuća platform koja po svemu sudeći nije u kontaktu sa vodom ispod sebe, a sa strane su dva masivna, lateralna trupa, zbog kojih deluje kao jedan napredni, gigantski katamaran. Oni, kako nam deluje, služe za više svrha, poput pokretanja broda i skladištenja tendera zahvaljujući velikim lateralnim otvorima.

Trupovi su opremljeni đakuzijima na samom vrhu, odakle se zaista može uživati u lepoti života. Prema pisanjima Auto Evolution magazine, glavni trup formira plažnu palubu koja se može spustiti do nivoa vode, a sadrži otvoreni prostor, koji je dovoljno veliki za grupno uživanje u aktivnostima. Iznad ova palube nalazi se prostor za sunčanje sa bazenom, zajedno sa futurističkim ložama.

Najinteresantniji deo ove jahte jeste zadnji trup koji je dekorisan prozorima u obliku pčelinjeg saća, koji nam daje uvid u život ispod površine vode. U skladu sa trendom plovila sa niskim emisijama, X-01 će ostaviti minimalni uticaj na svoje prirodno okruženje, zahvaljujući velikom broju solarnih panela. Za sada, ovaj koncept će po svemu sudeći ostati samo koncept zahvaljujući svojoj avangardnoj prirodi, ali nikad se ne zna kada ćemo zakoračiti u budućnost, u kojoj će brodovi poput ovog biti deo naše normalne svakodnevice.