Feadship predstavlja svoju novu ekološku lepoticu

Brilijantni tim Feadship brodogradilišta ima zaista jedinstvenu viziju budućnosti i jedrenja na umu…

Renomirano holandsko brodogradilište upravo je predstavilo svoj najnoviji koncept dizajna za Eco-Explorer jahtu, udružujući se sa Merveille Yachting. Zajedno, oni su uspeli da dizajniraju jedan od najspektakularnijih koncepata koje smo imali prilike da vidimo.

Kombinujući jedinstvene linije dizajna sa inovativnim tehnologijama, ova jahta će imati automatizovani sistem propulzije, prostrani enterijer, beach klub i bazen dužine 15 metara. Iako je ovo verovatno dovoljno da izmami osmeh na licima brojnih ljudi, moramo naglasiti da ova jahta može ponuditi mnogo više od svog dobrog izgleda.

Feadship Eco-Explorer koncept jahte će imati i samo-generišuću energiju uz pomoć vetra, podvodnih turbina i solarnih panela, a daće vam priliku da krstarite okeanima zauzvek, poput kapetana Džeka Sparoua.

Kako kažu ljudi iz čuvenog brodogradilišta, jahta će imati sistem jarbola sa automatskim upravljanjem, dok će se kompjuterske kalkulacije pobrinuti za savladavanje svih vremenskih uslova. Dizajn jarbola će u teoriji biti duplo moćniji u odnosu na regularne.

U kombinaciji sa motorima, Eco-Explorer jahta će moći da razvije brzinu od 18 čvorova samo sa snagom vetra, dok će uz pomoć hibridne propulzije ići i brže od 20 čvorova. Lagana konstrukcija jahte zahtevaće manje goriva, zahvaljujući svojim krilima i podvodnim turbinama, ali i solarnim panelima.

Putnici jahte će imati priliku da iskuse novi tip klimatizacije, zahvaljujući cevastim strukturama koje su specijalno dizajnirane da dozvole bolje kruženje vazduha u enterijeru. Prema navodima, ova jahta će koristiti između 50 i 70 procenata manje fosilnog goriva od drugih brodova sličnih dimenzija, dok će moći da pređe skoro tri puta veće razdaljine.

Ekološka, udobna i moderna, ova jahta će zaista usrećiti svog novog vlasnika.