Feadship Obsidian je „najzelenija“ superjahta koja je isporučena ove godine

Jedna od najzelenijih superjahti ikada napravljenih, Feadship Obsidian, isporučena je njenom nepoznatom vlasniku.

Dok se većina jahti hvali lepotom, luksuzom i snagom, Obsidian skuplja priznanja nultim emisijama. Hibridna superjahta dugačka 84 metra deluje kao da dolazi iz budućnosti. Ono što ovu jahtu izdvaja od prethodnih su biodizel generatori druge generacije koji značajno smanjuju emisiju ugljenika za neverovatnih 90 procenata u poređenju sa konvencionalnim jahtama koje troše gorivo.

Ekološki osvešćeni vlasnik nije želeo drugačije, u stvari, želeo je jahtu tako efikasnu da bi iza sebe ostavila prvu hibridnu jahtu Feadship, Savannah, a Obsidian Yacht je učinio sve što je potrebno.

Asimetrično atrijumsko stepenište dočekuje goste u trpezariji na donjoj palubi, gde se duša hrani jedinstvenim pogledom ka terasi koja je tik iznad nivoa mora. Obsidian nudi iskustvo ručavanja koje je razlikuje od bilo koje druge superjahte - moglo bi se jednostavno zaboraviti na glad i uživati u pogledu. Jahta može da primi 12 osoba koje će uživati dok ih opslužuje dvadesetsedmoročlana posada.

Jahta ima „aqua lounge“ koji gostima kroz velike prozore pruža prekrasan pogled na podvodni život. Obsidian iznenađuje i jedinstvenim salonom za promatranje sa dvostruko zakrivljenim staklenim prozorima od poda do plafona, koji nude neometan panoramski pogled na okolinu. Jahta se takođe može pohvaliti balkonima na rasklapanje i prostranim klubom na plaži koji se proteže ka otvorenom moru.

Jahta ispunjava svoj minimum nulte emisije i ima sistem od 1.000 volti koji se u potpunosti napaja električnom energijom. Obsidian krstari 35 nautičkih milja brzinom od 10 čvorova samo na baterije. „Na ovoj jahti je integrisano toliko mnogo tačaka uštede energije da je teško izbrojati“, rekao je menadžer projekta. Ova jahta nove generacije postavlja visoko merilo za sve buduće graditelje i vlasnike jahti.

Luxury Experience