Feadship kompanija predstavlja novi koncept superjahte Slice od 85 metara

Holandski proizvođač superjahti Feadship je predstavio svoju najnoviju konceptualnu jahtu Slice na Sajmu jahti u Monaku.

Slice jahta dugačka 85 metara i predstavlja jedanaesti koncept kompanije Feadship. Ovo impresivno delo dizajnera Studio de Voogt predstavljeno je na Sajmu jahti u Monaku i ono što izdvaja Slice je to što razbija skoro svaki kalup tipičan za luksuzne jahte koje smo do sada imali prilike da vidimo.

Jahta Slice se ne razmeće dugim hodnicima, brojnim kabinama, preteranim dekorom ili mračnim enterijerima. Genijalna i glamurozna, duga staklena traka proteže se od pramca do krme i garantuje obilje prirodnog svetla koje obasjava više paluba.

Slice jahta ima nekoliko impresivnih oblasti, poput prostranog i dobro dizajniranog atrijuma od 70 kvadratnih metara, bazena na više nivoa od 10 metara i privlačnog kluba na plaži sa kabinom na otvorenom sa pogledom na otvoreno more.

Odmah je primetno da enterijeri prikazuju samo neutralnu paletu boja sa nizom tekstura, metala i završnih obrada. Korišćenje drvenih površina se potpuno izbegava, jer je Feadship zahtevao da se tikovina ne koristi. Slice je, dakle, zadivljujuće remek-delo puno mermera, oniksa i sjajnih metala.

Raspored je bez uskih, kutijastih prostorija i umesto toga je otvoren i prozračan. Kabine za goste mogu da prime do 20 gostiju i opslužuju ih 24 člana posade. Vlasnici uživaju u prostranom apartmanu sa sadržajima kao što su privatna terasa i mali bazen. Sa procenjenom maksimalnom brzinom od 16 čvorova i brzinom krstarenja od 11 čvorova, Slice jahta može postati stvarnost već 2027.

Da li neki milijarder dubokog džepa želi da kupi superjahtu? Dizajner Marko van Ham je rekao: „Već imamo uzorke svih materijala i svega, zaista smo se posvetili ovom konceptu i uverili se da je sve ovde moguće. Ako neko naruči ovu jahtu sutra, mogu da napravim tehničke crteže i možemo odmah da počnemo.“

Luxury Experience