Leonardo Di Kaprio Novu godinu dočekao na jahti od 150 miliona dolara

Očigledna ljubav Leonarda Di Kaprija prema jahtama svakako ne potiče iz filma Titanik, u kojem je glumio pre više od 25 godina.

Od tada, iz godine u godinu, Dikaprio je primećen sa nizom lepih žena na luksuznim jahtama, zabavljajući se i živeći život punim plućima. Međutim, primećeno je da dok se pratilje glumca menjaju, super jahta koju on preferira ostaje ista. Jahta „Vava II“ milijardera i biznismena Ernesta Bertarelija vredna 150 miliona dolara zaslužila je stalno mesto u srcu holivudske zvezde, nešto što izgleda nije pošlo za rukom većini žena sa kojima je on bio povezan.

Dikaprio je iznajmio luksuznu jahtu za doček Nove 2021. i ponovo je primećen na njoj sa Tristanom Tompsonom u leto 2022. Sada, proslavljeni glumac dočekao je ovogodišnju Novu godinu u Sent Bartsu na jahti „Vava II“, u društvu svoje nove ljubavi, kako se priča, manekenke Viktorije Lamas.

Jahta od 97 metara je vrlo elegantna, dok je za eksterijer zadužena britanska kompanija Redman Whitely Dixon, a za enterijer Remi Tesije. Nudi dovoljno mesta za 36 gostiju, što je čini idealnom za organizovanje luksuznih skupova daleko od znatiželjnih očiju i kamera.

„Vava II” obuhvata heliodrom, veliki bazen i impresivan klub na plaži. Međutim, korisnici interneta nisu propustili priliku da primete da zvezda „ekolog“ kako su ga nazvali, nije svestan da njegova voljena plutajuća utopija proizvodi više emisije ugljenika po milji nego automobil tokom dva meseca.

Nije, naravno, prvi put da je Dikaprio stavio okruženje na drugo mesto kada je u pitanju zabava. Pored „Vave II“, 48-godišnjak je 2014. iznajmio ogromnu 147m „A+“, jednu od najvećih jahti na svetu. U to vreme Lursenovo remek-delo se zvalo "Topaz" i bilo je u vlasništvu arapskog vlasnika Mančester sitija Mansura bin Zajeda Al Nahjana. Leonarda Di Kaprija je pratila pratnja od 21 osobe, sa kojima je uživao na Svetskom prvenstvu te godine u Brazilu.

Javnost zanima kako otvoreni zagovornik zaštite životne sredine i klimatskih promena koji je donirao milione za tu svrhu koristi privatne avione i superjahte za zabavu? Na to može da odgovori samo Leonardo Dikaprio, koji pokazuje da i jedno i drugo radi sa podjednakom strašću.

Glumac je podržao bezbroj inicijativa svojim prisustvom i bogatstvom. Učestvovao je u "zelenim" dokumentarcima kao što su „A Plastic Ocean“, „Before the Flood“, „The Ivory Game“, „Cowspiracy: The Sustainability Secret“.

Zaista, jedna od nezaboravnih donacija najpoželjenijeg neženja je suma od 43 miliona dolara za obnovu ostrva Galapagos.

Luxury Experience