Dynamic GTM 90 – jahta inspirisana superautomobilima

Brodogradilište iz Monaka, Dynamiq, udružilo se sa nemačkim tjunerom automobila Klassen, kako bi zajedno dizajnirali veličanstvenu koncept superjahtu, inspirisanu superautomobilima, koja je savršena za ekstremne klimatske uslove…

Nazvana Dynamic GTM 90, ova veličanstvena sasvim aluminijumska jahta dužine 27.5 metara, može biti sasvim prilagođena u zavisnosti od ukusa njenog budućeg vlasnika, pod uslovom da oni imaju dovoljno para da je kupe, jer njena cena iznosi 7.500.000 evra.

Dugotrajni partner brenda Dynamiq, Van Oossanen, razvio je sportsku liniju trupa ovog broda, dok je njen enterijer delo italijanskog dizajnera, Đuzepina Arene. Dekoracija enterijera zapravo reflektuje dizajnerski jezik Klassen automobila, sa besprekornim tapacirunzima, bogatim drvetom i LED rasvetom.

Tim kompanije Klassen takođe je dizajnirao i proizveo kormilarnicu i dodao svoj dodir u enterijeru, sa nekoliko detalja kao što su fina koža i kontrastni šavovi. Saradnja između ova dva brenda, Dynamiq i Klassen, zasniva se na besprekornoj perfekciji, odnosno prenošenje komfora prve klase sa kopna na pučinu.

Ipak, GTM 90 je mnogo više od jahte koja poseduje linije inspirisane superautomobilima. Ona nudi uzbuđenje krstarenja tokom čitavog dana i predstavlja bezbedno skrovište za svoje goste čak i u grubim klimama, poput severa Evrope i destinacija na Dalekom Istoku.

Jahta kombinuje otvorene i zatvorene prostore na veličanstven način, a poseduje beach klub, veličanstveni trpezarijski prostor i kuhinju otvorenog stila sa barom, koja se vrlo lako može zatvoriti uz pomoć kliznih vrata i modularnih ograda.

GTM 90 će takođe doći sa salonom i barom, tri kabine za goste i prostranom master kabinom, zajedno sa kružnim krevetom koji potpisuje Bentley Home, luksuznom kadom od oniksa i jedinstvenim hamamom. U eksterijeru, jahta ima malu palubu za sunčanje sa trosed sofom. Uživanje na ovoj jahti dobija novo značenje.