Dvosedna podmornica Nemo 2 je nova omiljena igračka bogatih

Holandski proizvođač podmornica U-Boat Worx posluje od 2005. godine, od kada je proizveo različite modele istraživačkih podmornica, od kojih se većina pravi po narudžbini.

Kompanija je 2020. godine predstavila svoju prvu masovnu proizvodnju podmornice, novi model pod nazivom Nemo, koji se reklamirao kao najlakša podmornica ikada napravljena.

Zanimljivo je da je kompanija tada najavila da će proizvodnja početi "kada se zadovolji potražnja tržišta". Međutim, pandemija koronavirusa i prepreke koje je stvorila, kako za velike tako i za male proizvođače, promenila je planove kompanije.

Cena Nemo modela od skoro milion evra nije pomogla ni U-Boat Worx kompaniji, iako slične podmornice često imaju mnogo veće cene. Bez obzira na to, izgleda da holandska kompanija konačno stavlja svoje probleme iza sebe, jer kaže da je spremna da Nemo pusti u masovnu proizvodnju.

U-Boat Worx je najavio da pojačava proizvodnju Nemo modela i da ima za cilj da napravi 1.000 jedinica pre kraja ove decenije. U stvari, povećana proizvodnja je verovatno pomogla holandskom proizvođaču da drastično smanji cenu broda za podvodno istraživanje.

Dok je dvosed Nemo 2 imao početnu cenu od 975.000 evra, sada košta 590.000 evra. U međuvremenu, Nemo 1 za jednog putnika može biti vaš za 545.000 evra. Možda nije jeftino, ali kompanija tvrdi da nova cena čini Nemo najpristupačnijom podmornicom na svetu.

Podmornica Nemo je debitovala u javnosti prošle godine na Sajmu jahti u Monaku 2021. godine, a kompanija je već izvršila prve isporuke svojim kupcima. Verzija sa dva sedišta teži oko 2.500 kg i visoka je 155 cm. Obe Nemo verzije imaju klimatizovani prozirni akrilni mehur i mogu da putuju brzinom do 3 čvora. Kompanija tvrdi da podmornica može da zaroni do dubine od 100 metara i da radi do osam sati sa jednim punjenjem. Podmornicom se može upravljati pomoću volana nalik džojstiku, što olakšava manevrisanje, a pored toga, kompanija svim svojim kupcima nudi pilot sertifikaciju nakon dve nedelje obuke.

Luxury Experience