Dejvid Bekam i Riva prodaju jahtu u dobrotvorne svrhe

Italijanski proizvođač jahti i luksuznih glisera Riva (u vlasništvu Ferretti Group) i Dejvid Bekam ponovo udružuju snage, ovog puta u dobrotvorne svrhe.

Italijansko brodogradilište je nedavno objavilo da će aukcijski prodati poželjnu jahtu Riva Anniversario kako bi podržalo UNICEF i fond britanskog fudbalera. Bekam, koji je ambasador dobre volje UNICEF organizacije skoro dve decenije, osnovao je fond za pomoć deci širom sveta pružanjem zdravstvene zaštite i obrazovanja.

Jahta Riva Anniversario za prodaju na aukciji kreirana je u čast 180. godišnjice Riva kompanije, koja je nedavno proslavljena blistavim događajem u Veneciji, u prisustvu britanskog fudbalera, naravno. Za one koji ne znaju, istorijski brend je osnovan 1842. na jezeru Iseo u Sarniku, pre nego što ga je kasnije kupila Ferretti Group 2000. godine.

Ograničeno izdanje je takođe počast Riva modelu Aquarama, koji je debitovao pre 60 godina i do danas ostaje najpoznatija motorna jahta na svetu. Nova jahta takođe pozajmljuje elemente iz Riva Aquariva predstavljene 2000. godine i odražava klasične jahte iz 1950-ih i 1960-ih godina. Kao i bezvremenski prethodnici, Anniversario odiše vanvremenskom elegancijom. Trup od mahagonija je u kontrastu sa blistavim čeličnim akcentima, dok je unutrašnjost odevena u mešavinu sive i bele kože.

Na krmi čamca, dva motora proizvode 740 konjskih snaga za maksimalnu brzinu od 40,5 čvorova, brzinu krstarenja od 36 čvorova i domet od 155 nautičkih milja. Biće napravljeno samo 18 komada Riva Anniversario a jedna od njih je rezervisana za predstojeću aukciju. Sav prihod će biti namenjen pomoći ugroženoj deci u El Salvadoru. Fond 7 trenutno radi u šest oblasti u zemlji na sprečavanju i reagovanju na akte nasilja nad mladima.

„Tako sam srećan što vidim kako pomažemo deci u Salvadoru“, rekao je Dejvid Bekam. „Projekti koje tamo podržavamo štite decu koja žive u senci nasilja. Zahvaljujem Ferretti Grupi na podršci ovom cilju, koji mi je tako blizak srcu."

Aukcija će biti otvorena u naredna četiri meseca i biće završena u Majamiju 16. februara 2023. Iako Fereti grupa nije precizirala koliko se očekuje da će Riva Anniversario koštati, poznato je da se Aqvarama prodaje za oko 1,15 miliona dolara.

Luxury Experience