Da li ste raspoloženi za odmor u hotelskom apartmanu koji krstari otvorenim morem?

Da li ste ikada poželeli da vaš dan na plaži ne mora da se završi zalaskom sunca i da možete da zaspite na vodi?i?

Sada je ovo moguće uz Pearlsuites, futurističke plutajuće hotelske apartmane koje je dizajnirao Pjerpaolo Lazarini iz kompanije Lazzarini Design Studio. Idejni projekti su kružne kabine koje podsećaju na NLO, ali, umesto da lebde u vazduhu, lebde na površini vode.

Svaka jedinica uključuje iste pogodnosti kao hotelska soba i 100% se napaja solarnom energijom, stvarajući dovoljno energije za klimatizaciju, osvetljenje, hlađenje i druge uređaje.

Pearlsuites su dizajnirani za Jet Capsule. Od vodeće verzije Pearlsuitesa sa vrhunskim specifikacijama, do pojednostavljene, otvorene verzije za klubove na plaži, koncept namerava da uvede potpuno nove predloge na tržište ugostiteljstva na moru. Plutajući apartmani bi omogućili odmaralištima na plaži da urade naizgled nemoguće: uspostave ili prošire svoj broj soba za nekoliko nedelja, sa nultim karbonskim otiskom, nultom infrastrukturom i nultom zauzetom zemljom, sve uz niske troškove implementacije. Jedinice su prilagodljive i, ako se usidre, više jedinica grupisanih zajedno može postati plutajuće odmaralište.

Svaki Pearlsuite je veličine 7 metara u prečniku i nudi 1 metar okolnog prostora za hodanje, u zavisnosti od verzije dizajna. Konstruisani su oko ojačane glavne školjke, povezane sa kružnim trupom. Raspoloživi prostor u trupu nudi skladište za dodatne izvore energije i sisteme.

Što se tiče mobilnosti, apartmani takođe mogu biti opremljeni električnim motorom koji im omogućava da krstare brzinom od 5 čvorova (oko 6 milja na sat) od tačke A do B i pozicioniraju se, zahvaljujući naprednom GPS sistemu ukoliko želite da odete do plutajućeg bara ili da se nađete sa prijateljima u drugom apartmanu.

Pearlsuites su samo jedan od mnogih inovativnih dizajna Lazzarini Design Studio.