Čudo mora: najveći brod za krstarenje na svetu započeo je svoja luksuzna putovanja

Posle dve godine pauze, čini se da krstarenja ponovo dobijaju svojih pet minuta.

Nije malo onih koji su očajnički čekali da se situacija sa pandemijom koronavirusa smiri, kako bi mogli da rezervišu kartu za trodnevno, četvorodnevno ili čak nedeljno krstarenje grčkim ostrvima ili Mediteranom, uživajući u letu na najbolji način.

O ovoj eksploziji potražnje za odmorom na nekom luksuznom brodu čini se da su mislili i ljudi iz Royal Caribbean i tako su već ušli u procese izgradnje najsavremenijeg ogromnog broda koji će zadovoljiti potrebe najizbirljivijih gostiju.

Wonder of the Seas je inače trebalo da bude isporučen kompaniji u avgustu 2020. godine, ali je zbog koronavirusa njegovo prvo putovanje odloženo za oko godinu dana.

U martu 2022.godine je prvi put isplovio iz Fort Loderdejla na Floridi ka Karibima. Wonder of the Seas je "mlađi brat" Symphony of the Seas, ali je jedan metar duži (362 metra dužine) i 8.000 tona teži.

Ima 18 paluba i 2.867 luksuznih soba, koje mogu da prime do 6.988 gostiju, kao i 2.300 članova posade. Izgradnja najvećeg kruzera na svetu odvijala se u Francuskoj, u brodogradilištima Saint-Nazaire i trajala je više od tri godine.

Na brodu se može naći osam različitih „kvartova“, u kojima postoji nekoliko različitih aktivnosti. Pored toga, kruzer nudi 25 različitih restorana, četiri bazena, tobogane, zidove za penjanje, klizalište, košarkaški teren, spa, teretanu i sve ostalo što možete zamisliti.

Većina krstarenja brodom Wonder of the Seas se odvija se na Karibima, ali neka su planirana i na Mediteranu, pri čemu brod prolazi kroz luke u Španiji i Italiji.