Cantharus jahta sa podvodnim salonom u svom trupu pruža pogled na morsko dno

Loša strana čak i najvećih jahti je to što dok dozvoljavaju svojim putnicima da luksuzno plove na površini mora, ne pružaju osećaj magije koji se može videti na morskom dnu.

Nova konceptualna jahta pod nazivom "Cantharus" dolazi da prevaziđe i ovu barijeru.

„Cantharus“ je delo dizajnera Darina Ozborna sa Floride. Dugačka 69 metara, jahta je usredsređena na slikoviti podvodni prostor koji bi pomorcima pružio nenadmašne poglede na okean. Dizajner jahte, koji potiče sa Floride, bukvalno je dizajnirao jahtu odozdo prema gore. Podzemna soba je prva nastala i verovatno je najveća atrakcija same jahte. Sa praktično sasvim staklenim dnom, ona svojim putnicima omogućava da zarone u svet ispod talasa i dolazi sa posebnim osvetljenjem kako ne biste ništa propustli. Trenutno je opremljena kao kancelarija, ali Ozborn kaže da se na zahtev može pretvoriti u vlasnički apartman.

Iznad vodene linije, Cantharus je definitivno futuristička jahta. Ima elegantan trup sa oštrim linijama i velikim staklenim površinama. Svetlom ispunjena glavna paluba je dom za trpezariju i prostor za zabavu otvorenog plana sa velikim stolom za bankete/konferenciju i velikim klavirom. Na krmi glavne palube nalazi se prostor za zabavu na otvorenom sa binom koja se očigledno može udvostručiti kao đakuzi. Takođe ćete naći bar, veliki pop-up TV za filmske večeri na otvorenom, dok donja paluba, u međuvremenu, nudi nekoliko dodatnih dnevnih prostora i glavnu kabinu.

Koji god izvor zabave da postoji na jahti, teško da može da se takmiči sa onim što priroda nudi. I tu Cantharus prednjači u odnosu na većinu koncepata superjahti, koje možda imaju sve što srce prosečnog vlasnika poželi, ali podvodne kancelarije se ne viđaju često.

Luxury Experience