Black Iceberg jahta očaraće vas sve

Prošlo je više od 100 godina od zastrašujuće tragedije koja je zadesila Titanik i sada je vreme da sve to ostavimo iza nas i fokusiramo se na jedno plovilo koje dolazi iz ruskog dizajnerskog studija Max Zhivov.

Ova neverovatna jahta deluje kao da je u stanju da se suoči sa bilo čim na morskim i okeanskim prostranstvima. Nazvana Black Iceberg (crna santa) ova lepotica duga 35 metara inspirisana je skandinavskim dizajnom i starim vikinškim crtežima i može ugostiti do 8 gostiju istovremeno.

Zapanjujući koncept ovog broda je u stvari dobio ime po karbonskim vlaknima koja su ugrađena sa strane plovila i koja deluju tj. daju efekat izlomljene površine crne sante leda. Ovaj efekat se može postići na bilo kojem plovilu i rezultira jednim dopadljivim dizajnom koji je efektan estetski, trajan i lagan.

Vredno pomena je i to da ovaj brod poseduje 32 kvadratna metra solarnih panela koji napajaju jahtu strujom, čime se dodatno poboljšava efikasnost goriva.

Kada govorimo o motorima i efikasnosti ovaj brod može postići brzinu od 25 čvorova što će sve ljubitelje jahti lako ubediti da se odluče na kupovinu jednog ovako luskuznog broda sa svim pogodnostima koje nudi.

N.V.T.