Bil Gejts napušta morske vode i prodaje svoju jahtu

Okončavajući svoje morske snove, Bil Gejts je stavio na prodaju „Wayfinder“, pomoćni brod za svoju superjahtu na vodonik, za 59 miliona dolara...

Brod poseduje heliodrom koji se može koristiti i kao teren za piklbol, medicinsku sobu, sklopivu teretanu i garažu punu vodenih igračaka.

Osnivač kompanije Microsoft, Bil Gejts, jeste mnogo toga, ali vlasnik megajahte nije. Bio je izuzetno blizu toga kada je naručio neverovatni Feadship Project 821, vredan 645 miliona dolara, ali ga nije mogao preuzeti uprkos tome što je dizajnirao megajahtu prema svojim preferencijama. Ovo dodatno potvrđuje verovanje da ovaj bogati pojedinac, čije bogatstvo iznosi 119 milijardi dolara, nije stvoren za morske avanture. Bez potrebe za grandioznim brodom koji se proteže na 334 stope dužine, svakako nema potrebe ni za skromnijim pomoćnim brodom nazvanim Wayfinder.

Sa listom za prodaju Project 821 (dostupnom preko Edmiston kompanije, ali još uvek ne navedenom na njihovom sajtu), Wayfinder takođe ulazi na tržište, po ceni od 59 miliona dolara. Izgrađen 2021. godine od strane Astilleros Armon, ovaj brod ima impresivnu dužinu od 224 stope i može funkcionisati kao pomoćni brod ili sposobna istraživačka jahta. Iako možda ne odgovara Gejtsovom statusu centimilijardera kao prva megajahta na svetu pogonjena vodoničnim gorivnim ćelijama, nudi jedinstvenu priliku za ljubitelje luksuznih jahti.

Wayfinder je elegantan i privlačan, sa velikom otvorenom zadnjom palubom koja služi kao heliodrom za brze dolaske i odlaske, i kao teren za piklbol kada se ne koristi. Tehnološki magnat je veliki ljubitelj ovog sporta, zbog čega su oba njegova luksuzna broda, Wayfinder i Project 821, bila opremljena terenima za piklbol za rekreaciju.

Heli-lounge služi kao prijatan prostor sa sadržajima za ručavanje i opuštanje. Wayfinder, sposoban za istraživanje udaljenih delova sveta, dolazi sa medicinskim objektom za hitne slučajeve. Takođe čuva tri prateća čamca do 12 metara, kao i tri mala prateća čamca na otvorenom palubom.

Sa svojim sklopivim plažnim klubom, vrhunskom teretanom i raznim igračkama i čamcima, Wayfinder nudi obilje aktivnosti koje podižu adrenalin. Unutrašnjost, ukrašena prijatnim belim tonovima sa nameštajem u boji tikovine, akcentovana je šarenim jastucima i dekoracijama.

Dok spekulacije rastu o prodaji Project 821 pre nego što je Gejts preuzeo isporuku, Wayfinder je već naveden za 59 miliona dolara kod Edmiston kompanije. Mogućnost da milijarder kupi oba broda zajedno, kako je Gates možda prvobitno planirao za sebe, dodaje dodatnu privlačnost ovoj jedinstvenoj ponudi.

Pogledajte galeriju

Luxury Experience