Bijonse i Džej Zi upijaju sunce na obali Hrvatske na megajahti vrednoj 200 miliona dolara

Bijonse i njen suprug Džej-Zi zajedno sa decom već godinama provode letnji odmor krstarenjem na nekoj od skupocenih jahti.

Poznati par je primećen na obali Hrvatske, a umesto omiljene megajahte Flying Fox (u vlasništvu sankcionisanog oligarha Dmitrija Kamenščika) koju su godinama iznajmljivali primećeni su na jahti Faith. Dobro opremljena luksuzna jahta vredi 200 miliona dolara i savršena je za muzički par koji se može pohvaliti neto vrednošću od 1,5 milijardi dolara.

Faith je višestruko nagrađivana jahta sa enterijerom britanskog dizajnera RWD. Isporučena 2017. godine, ostaje jedna od najpopularnijih čarter jahti za najbogatije ljude na svetu. U početku poznata kao Vertigo, jahta je u potpunosti dizajnirana za zabavu. Sa ogromnim enterijerima, motorna jahta može sa brine o 18 gostiju koji borave u 9 kabina koje opslužuje izuzetna posada od 32 člana.

Faith je trenutno dom na vodi za Bijonse i Džej Zija, njihovo troje dece i pratnju, uključujući telohranitelje i dadilje koji su se udobno smestili u masivnom glavnom apartmanu sa sopstvenom privatnom palubom.

Na jahti postoji mnogo zanimljivih i zabavnih sadržaja. Dok deca mogu da se igraju u snežnoj sobi ili na palubi za igre, njihovi roditelji mogu da se preznoje u fantastičnoj zatvorenoj teretani na palubi za sunčanje i da se podmlade u sobi za masažu ili velikom hamamu. Jahta je takođe opremljena najnovijim Feadship igračkama koje pokrivaju sve od skija na vodi, morskog boba do kajaka i ski čamca.

Hrana je imperativ na porodičnom odmoru, a pronicljivi vlasnik jahte Faith to dobro zna jer je jahtu opremio pećnicom za picu na drva, roštiljem na drveni ugalj i barom na palubi za sunčanje. Tu su i vinski podrum, kompletan roštilj na plaži, kao i tri talentovana i svestrana kuvara koji će ispuniti sve želje bogatih gostiju.

Porodični odmor ne bi bio putpun bez uživanja u dobrom filmu u večernjim satima. Na jahti Bijonse i Džej Zi mogu da uživaju u klasicima u šik prostranom bioskopu ili mogu da gledaju film na velikom TV ekranu koji se nalazi na palubi za sunčanje. Takođe postoji poseban salon sa kućnim bioskopom i svetlarnikom za posmatranje zvezda.

Faith jahta ima mnogo pogodnosti svetske klase kao što su hangar za helikopter Bell 429 WLG, bazen sa staklenim dnom sa vodopadom, nekoliko đakuzija i najprostraniji i najupečatljiviji klub na plaži na rasklapanje. Jahta se može pohvaliti robusnim performansama zahvaljujući dvostrukim MTU motorima. Ona krstari brzinom od 15 čvorova i može postići maksimalnu brzinu od 17 čvorova.

Ukoliko ste zainsteresovani jahta Faith se može iznajmiti za neverovatnih 1,3 miliona dolara nedeljno tokom leta i 1,5 miliona dolara nedeljno zimi.

Vlasnik superjahte Faith je kanadski biznismen Lorens Strol. 63-godišnji kanadski milijarder vredan 2,9 milijardi dolara, najveći deo svog bogatstva duguje tome što je bio suvlasnik Aston Martin F1 tima i prodaji svojih akcija Tommy Hilfiger i Michael Kors. Njegov susret sa modom počeo je veoma rano u životu kada je Strolov otac prvi put uvezao Pierre Cardin i Ralph Lauren modnu odeću u Kanadu. Sin uvoznika nije samo vlasnik F1 tima i kanadske trkačke staze Circuit Mont-Tremblant, već i strastveni kolekcionar Ferrari vintage automobila. Lorens Strol je oborio rekord kupovinom najskupljeg automobila na svetu - Ferari 250 GTO vrednog 70 miliona dolara.

Luxury Experience