Benetti predstavlja svoju najveću jahtu ikada

Benetti FB277 jahta dužine 107 metara, predstavlja najveću ikada koja je nastala kao delo privatnog italijanskog brodogradilišta…

Kompanija Benetti oborila je rekord za konstruisanje najveće jahte ikada u Italiji, nakon što su skoro lansirali FB277 iz svog brodogradilišta u Livornu. Ova vrhunska jahta nastala je kao delo njihovog in-house dizajnerskog tima, a poseduje vertikalni pramac, dugački, vitki profil i nepretencioznu superstrukturu, s obzirom na svoju masivnu veličinu.

FB277 je inaće treća gigajahta, koja meri više od 150 metara, a koja je delo ovog brodogradilišta. Nju pokreće dizel-električni sistem propulzije, koji joj daje maksimalnu brzinu od 18.5 čvorova. Jahta poseduje sve pogodnosti koje se očekuju od broda ovih dimenzija, uključujući veliki bazen na palubi za sunčanje, spa sa hamamom u beach klubu, sobu za masažu i teretanu, kao i touch-and-go heliodrom na prednjem delu.

Dizajnerski tim ove kompanije pozabavio se i enterijerom i eksterijerom ove jahte, smeštajući master apartman pune širine na gornju palubu, pružajući vlasnicima uživanje u privatnosti i neometanom pogledu. Apartman sadrži balkone sa obe strane, ogromne garderobere za njega i nju sa velikim zajedničkim kupatilom u centralnom delu, koje nas više asocira na mini spa centar. Na glavnoj palubi, ispred palatijalnog salona i formalne trpezarije, nalazi se sedam VIP kabina, sa velikim privatnim kupatilima. Palube su spojene spiralnim stepeništem, sa atrijumom pune visine na svakom spratu. Na gornjoj palubi, nalazi se manji, intimniji salon sa privatnim bioskopom i grand klavirom.

Ono što je posebno dobra vest jeste činjencia da će nakon dostave sledećeg leta, ova jahta biti dostupna za iznajmljivanje preko Imperial Yachts kompanije. Ovakva situacija do sada nije bila moguća u svetu nautike, ali Benetti brend uvek menja pravila igre, onako kako njima odgovara. Vlasnik i predstavnik Imperial Yachts nadgledao je proizvodnju svoje nove ljubimice.

“U realnosti, FB277 je lepša i impresivnija nego što ste ikada mogli da zamislite. Danas, mi smo napravili prvi, esencijalni korak u jačanju našeg brenda kako bismo ponudili brodove istog, neverovatnog i luksuznog kvaliteta po kojima smo poznati u sektoru megajahti i preneli ga u realm gigajahti. Ovaj brod će Benetti kompaniju staviti na mapu”, izjavio je CEO Benetti kompanije, Franko Fusinjani malo nakon zvaničnog lansiranja.

Benetti kompanija investirala je više od 17 miliona dolara u svoju infrastrukturu kako bi napravili tri gigajahte. Oni su kreirali nove, vrhunske građevine, ali su takođe angažovali specijalni tim eksperata kako bi kompletirali svoje tehnički izazovne projekte. “Benetti je jedino privatno brodogradilište u Italiji i jedno od veoma malog broja u čitavom svetu koje stvara jahte preko osamdeset metara dužine. To je zaista neverovatna stvar”, kaže Fusinjani.