Bellissima - nova italijanska superjahta koja opravdava svoje ime

Elegantna superjahta, koja je nedavno napustila italijansko brodogradilište La Spezia, proteže se na impozantnih 38 metara i najveći je model u Rivinom asortimanu.

Nazvana po italijanskoj reči za „veoma lepa“, Bellissima je takođe pokazuje stručno umeće, najnoviju tehnologiju i vrhunski dizajn. Model je dizajnirao Mauro Mikeli iz Officina Italiana Design. Italijanska firma, koju je Mikeli osnovao sa Serđom Beratom krajem 90-ih, dizajnirala je sve Rivine jahte u poslednjih 27 godina. Ferretti Group (Rivina matična kompanija) je takođe imala udela u dizajnu.

Bellissima se odlikuje elegantnim trupom i jednostavnim linijama. Slična sportskom automobilu, jahta ima rešetke za usisavanje vazduha, detalje od ugljeničnih vlakana i dinamičan tvrdi krov. Takođe ima velike zastakljene površine koje obezbeđuju da njen enterijer dobija puno prirodnog svetla.

Glavni salon 130 Bellissima je krajnje opuštajući prostor za uživanje. Tu je i veliki vlasnički apartman sa kupatilima, privatnim salonom i radnim delom. Iznad salona je sky lounge sa zadivljujućim pogledom, dok četiri veoma prostrana apartmana za goste zauzimaju donju palubu. Dobro odvojene od prostora za goste nalaze se kapetanske odaje i set kabina za posadu diskretno raspoređenih u prednjem delu donje palube.

U eksterijeru, redizajnirani deo krme vodećeg broda je niži i bliže vodi. Prostire se na 70 kvadratnih metara, i ovde se nalazi veliki klub na plaži, trpezarija i terasa za sunčanje. Na pramcu se nalaze ležaljke i podloga za sunčanje, zajedno sa garažom.

Bellissima jahtu pokreću dva MTU motora koji joj daju procenjenu maksimalnu brzinu od 22,5 čvorova i brzinu krstarenja od 20 čvorova.

„Kada vidite kako Bellissima krstari po vodi, sve se zaustavlja i možete da zastanete da biste uživali u čudu napravljenom po meri, estetskom iskustvu koje reči ne mogu opisati“, rekao je izvršni direktor Ferretti grupe Alberto Galasi u izjavi.

Posle morskih ispitivanja, italijanska lepotica će biti isporučena američkom vlasniku.

Luxury Experience